Actualizarea planificată determină generarea de blocuri nevalide

Dacă nu ați primit bitcoinii dvs. în tranzacții care au fost confirmate înainte de ora 12:00, 6 iulie 2015, este posibil ca bitcoinii dvs. să nu fie în siguranță. O problemă de securitate a avut loc în cazul în care se creează în prezent blocuri nevalide. Există anumite programe care sunt capabile să detecteze blocurile nevalide și să le respingă în consecință, dar există unele programe software care sunt insuficiente pentru a face față acestei amenințări actuale, deoarece acestea sunt incapabile să detecteze blocuri nevalide. Utilizatorii acestui software vor primi în consecință confirmări care nu sunt reale.

De ceva vreme, creșterea ratelor de hash minier impune semnăturile DER stricte ale BIP66. Conform regulilor BIP66, în momentul în care 950 din ultimele 1 000 (95%) blocuri versiunea 3 (v3) sunt atinse, toți minerii actualizați încep să respingă blocurile versiunii 2 (v2). Nivelul 950 a fost atins pe 4 iulie 2015. La scurt timp după acest eveniment, un mic miner, care a făcut parte din restul de 5%, a extras un bloc invalid. Deși a fost anticipată extragerea blocurilor nevalide, a devenit clar că aproximativ 50% rata de hash a rețelei a fost exploatată fără validarea completă a blocurilor (denumită SPV mining) și construirea de blocuri noi deasupra blocurilor nevalide. Deoarece aproximativ doar jumătate din rețeaua minieră SPV a indicat că vor respecta regulile BIP66, câțiva mineri uriași au pierdut până acum venituri miniere în valoare de peste 50 000 USD..

În consecință, software-ul însărcinat cu respingerea blocurilor nevalide riscă acum să reflecte tranzacțiile, așa cum este confirmat atunci când acestea nu sunt tehnic. Portofelele ușoare (SPV) și anumite programe software, cum ar fi versiunile mai vechi ale Bitcoin Core, care au fost retrogradate la securitate la nivel SPV prin noile reguli de consens BIP66, sunt în prezent grupul cu cel mai mare risc.

În acest moment, acțiunea recomandată care trebuie luată este de a scoate temporar toți minerii din mineritul SPV și de a reveni la validarea completă. Bitcoin.org își poate reduce în consecință recomandarea actuală de așteptare pentru 30 de confirmări suplimentare. Datorită faptului că au apărut probleme cu privire la o actualizare programată, scorurile de confirmare primite după 6 iulie 2015 sunt mult mai puțin fiabile dacă utilizați următorul software:

 • Utilizatorii de portofele ușoare (SPV) ar trebui să primească, de preferință, 30 de confirmări suplimentare față de suma pe care o primesc de obicei;
 • Utilizatorii Bitcoin Core 0.9.4 sau mai vechi ar trebui să facă upgrade la Bitcoin Core 0.10.2 sau, de preferință, să primească 30 de confirmări suplimentare la suma pe care o primesc de obicei;
 • Utilizatorii portofelului web ar trebui, de asemenea, să primească, de asemenea, 30 de confirmări suplimentare la suma pe care o primesc de obicei, cu excepția cazului în care sunteți absolut sigur că portofelul dvs. este securizat de Bitcoin Core 0.9.5 sau o versiune ulterioară;
 • Utilizatorii Bitcoin Core 0.9.5 sau versiuni ulterioare nu sunt afectați de acest lucru, dar se recomandă să faceți upgrade la versiunea 0.10.2, deoarece ar putea exista vulnerabilități de refuz de serviciu care nu sunt legate de această alertă.

Este important ca minerii care pun bazele mele să se asigure că fac parte dintr-un grup care validează blocurile în mod corespunzător. Dacă descoperiți că piscina dvs. nu face acest lucru, treceți imediat la o piscină care o face. O listă care conține grupuri suspecte de bune și / sau rele poate fi găsită Pagina de comparare a bazinului minier Wiki Dacă preferați să o faceți solo, treceți la Bitcoin Core 0.10.2 cât mai curând posibil.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Întrebarea din acest stadiu este dacă această problemă poate fi rezolvată pentru ca lucrurile să „revină la normal”. Răspunsul la asta este da și nu. Bitcoin Core 0.9.5, precum și versiunile sale ulterioare, au fost întotdeauna capabili să detecteze dacă blocurile sunt valabile sau nu. Cu toate acestea, Bitcoin Core 0.9.4, precum și versiunile anterioare, nu încorporează regulile de consens suplimentare BIP66 și, în consecință, nu va oferi nivelul de securitate pe care îl oferă versiunile ulterioare ale Bitcoin Core. Prin urmare, se recomandă insistent să faceți upgrade pentru a reveni la securitatea completă a nodului. Portofelele ușoare (SPV) sunt nesigure dacă s-au primit mai puțin de 30 de confirmări. Această situație va rămâne până când toate grupurile majore vor trece la validarea completă. Deoarece portofelele web sunt extrem de diverse în ceea ce privește funcționarea și gestionarea cheltuielilor duble, este mai sigur să presupunem că se află la același nivel de securitate ca portofelele ușoare descrise mai sus, cu excepția cazului în care sunteți absolut sigur că utilizează Bitcoin Core 0.9.5 sau un versiune ulterioară pentru validare completă.

O listă de hashuri bloc nevalide poate fi găsită pe Bitcoin Wiki.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map