Analiza: Cena Bitcoinov znaša 600 USD

Vzpon Bitcoin cene se še naprej krepijo. Nekje zjutraj 30. maja 2014 se je cena Bitcoina po večdnevni stagnaciji med 565 in 570 dolarji zrušila za 600 dolarjev. Možno je, da je do tega skoka cen prišlo zaradi nedavne napovedi, da bo Dish Network Bitcoin sprejel kot plačilo za svoje storitve. Kljub temu, da je ta glavna napoved verjetno odgovorna za hiter skok cen za 30 dolarjev, se zdi, da je to povišanje preprosto nadaljevanje naraščajočega trenda, ugotovljenega prejšnji teden, kot rezultat stalnih inovacij in stalnega toka pozitivnih napovedi v Bitcoin skupnosti.

Nedavne “analize”, ki so pokazale konec povišanja cene Bitcoin

V začetku tedna je bilo objavljenih več poročil, ki trdijo, da se je trend naraščanja cen Bitcoinov končal, kar kaže na nekajdnevno neaktivnost in rahle padce cen. Poročila so se držala tipičnega klišeja za “analizo” Bitcoinov, ki je trajala nekaj dni nejasnega trgovanja in izjavila, da “Mehurček” je bilo konec in da lahko, sodeč po analizi nedavnih trendov, pričakujemo vrnitev na najnižjo ceno od 430 do 450 USD, ki je bila določena aprila. Te napačne analize samo poudarjajo neprijetno in na splošno prezrto resnico, da izvajanje analiz trendov, ki temeljijo zgolj na empiričnih podatkih in matematičnih enačbah, nikoli ne more biti upravičeno natančno. Včasih se tem analitikom posreči in njihove empirične napovedi sovpadajo z resničnostjo. Resnično natančna in avtoritativna napoved o prihodnosti katerega koli trga je nemogoča. Trgi so nujno negotovi, zato je kakršna koli napoved o prihodnosti trga špekulativna in nikakor ne bo 100% zanesljiva. Tako je gledanje podatkov iz zadnjih dni in trditev, da je razbitja cen Bitcoinov konec, boleče napačno. Je odličen primer, kako se bodo analitiki, ki verjamejo, da lahko uporabijo statistične enačbe in izdelajo apoditično napoved prihodnjih trendov, vedno spravili v zadrego z izjemno netočnimi napovedmi, na primer s trditvijo, da je za trg potreben popravek, ki temelji na treh dni počasnega trgovanja.

Vzročnost

Ti analitiki pri risanju teh trendnih linij in nerealno razširitvi v prihodnost ne upoštevajo dejstva vzročnosti. Vzročnost je konkretna resničnost človeškega delovanja in s tem vsake gospodarske dejavnosti. Vse se naredi z razlogom; ljudje verjamemo, da lahko z uporabo ukrepov dosežemo želeni rezultat. Izvajanje dejanja je jedro vzročnosti in resničnost človeškega dejanja je vzročnosti neizogibna. Če bi le ti “analitiki” upoštevali vzročnost, bi bil razlog za počasno trgovanje in poznejšo stagnacijo cen v začetku tedna jasen. V trgovskem svetu je dobro znano, da vikend ob dnevu spomina zaznamuje neuradni začetek poletja in da je naslednji teden na trgih praviloma počasen teden. Ta preprosta vzročna povezava med človekovo željo po prostem času in državnimi prazniki jasno kaže, da bo trgovina na katerem koli trgu tik pred večjimi počitnicami ali po njih počasna. Ignorirati stvari, kot so človekovo delovanje in vzročnost, pomeni prezreti temelje ekonomske znanosti. Enačbe in regresije ter nešteto matematičnih modelov lahko dajo številne zaključke, ki jih je mogoče večkrat poustvariti v enakomerno vrtečem se gospodarstvu, vendar to ne pomeni, da bodo sklepi iz teh modelov imeli resnično težo v resničnem svetu. Preprosto pozitivističnost ne pomeni nekaj znanstvenega. Znanstvena metodologija mora ustrezati okolju, ki se preučuje. Ne morete študirati ekonomije, ne da bi preučili človeško delovanje, tako kot tega, kako ne morete preučevati oceana, ne da bi gledali vodo. Skupnost Bitcoin in ekonomska znanost na splošno lahko na trgu pridobita veliko vpogleda, tako da sprejmeta resnico vzročnosti in človeškega delovanja

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Zakaj cene naraščajo

Kot smo že omenili, je nenaden skok cene Bitcoina s 570 na 600 dolarjev verjetno mogoče pripisati napovedi mreže Dish Network. Vendar tega povečanja za 30 dolarjev ne bi smeli šteti za preboj cen, neodvisno od vzpostavitve naraščajočega trenda prejšnjega tedna. Medtem ko to samski povišanje cene Bitcoina lahko prihaja iz napovedi Dish, splošno navzgor trend izhaja iz številnih objav in novosti v skupnosti Bitcoin. Večina teh predstavlja novosti v plačilni strukturi Bitcoinov. Coinbase je pred kratkim objavil, da namerava postati “MasterCard” Bitcoina, Xapo, ponudnik denarnice, pa je izdal izdajo svojih Bitcoinov debetno kartico ki bo ljudem omogočil, da stvari plačujejo z bitcoini v trgovinah, ki niti ne sprejemajo Bitcoinov. Kartico Xapo lahko uporabljate v trgovinah, ki ne sprejemajo Bitcoinov, ker deluje na obstoječi infrastrukturi MasterCard; Torej, to Bitcoin debetno kartico lahko uporabljate kjer koli, ki sprejema MasterCard. Ta razvoj je le nekaj v morju novih inovacij v skupnosti Bitcoin. Ob nenehnem napredovanju tehnologije Bitcoin ni presenetljivo, da se trend cene Bitcoinov povečuje. Če se bodo te novosti poleti še naprej uvajale, lahko pričakujemo, da se bo ta trend naraščanja nadaljeval; seveda, če so vse enake stvari.

Ampak ne pozabite: še vedno obstajajo zgodnji vlagatelji v Bitcoin, ki sedijo na ostankih bitcoinov s približno 50-odstotno izgubo zaradi padca cen konec leta 2013. Cena se lahko znova zelo dvigne nad 1000 USD, vendar bo to zagotovo spodbudilo zgodnje vlagatelje, da odvržejo svoje imetje bitcoinov, da bi končno zaslužili s svojimi naložbami in se izognili še eni vožnji z bitkoinami. Če se to zgodi, bomo videli nov močan padec cen in vrnitev na dno cen. Kako nizka bi bila ta najnižja cena? Ni mogoče natančno določiti, nujno bi bilo odvisno od obsega razprodaje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map