Ar putea bitcoin să devină următoarea monedă oficială a Greciei? Probabil ca nu.

Grecia este pe punctul de a fi scoasă din zona euro și, eventual, chiar din Uniunea Europeană. Creditorii săi din UE, FMI, numeroși analiști, heck chiar și banca centrală a Greciei a recunoscut acest lucru. Dacă Greciei i se va arăta ușa, țara va avea nevoie de o nouă monedă, iar unii din cadrul comunității bitcoin speculează că Bitcoin ar putea deveni următoarea monedă a țării..

Cu toate acestea, înainte de a trece la concluzii dramatice, să respirăm adânc. Bitcoin este, fără îndoială, cea mai bună monedă neguvernamentală din lume și din motive întemeiate. Sistemul a fost conceput de la bază pentru a proteja împotriva inflației prin limitarea ofertei, nu este supus gestionării defectuoase financiare a guvernelor și este foarte anonim, printre altele.

Cu toate acestea, toate aceste puncte forte nu înseamnă că bitcoinul este ideal pentru o monedă națională. Lipsa controlului guvernamental face ca bitcoinul să fie perfect pentru persoanele care caută o alternativă la monedele susținute de guvern. Cu toate acestea, pentru un guvern, această lipsă de control s-ar putea dovedi a fi o problemă uriașă.

Într-adevăr, una dintre cele mai mari probleme ale Greciei este că lipsește controlul asupra monedei euro. Dacă Grecia și-ar controla propria monedă, fluctuațiile pieței ar ajusta valoarea monedei sale la performanța generală a țării. Țările care se luptă, în general, suferă de valute slabe, ceea ce face mai ușor exportul de bunuri de către țări, deoarece ratele de schimb fac mai ieftine achiziționarea de bunuri pentru țările străine. Creșterea exporturilor poate spori creșterea economică și poate ajuta țările în dificultate să se ridice în picioare.

Aceasta este o simplificare a unor tendințe și tendințe foarte complexe în domeniul finanțelor globale, dar înțelegeți: piețele sunt adesea capabile de auto-ajustare. Una dintre principalele probleme cu care se confruntă în prezent Grecia este faptul că economia sa este legată de o monedă utilizată și de Germania, Franța și alte țări cu economii mai puternice..

Pe scurt, Grecia a suferit de contracție economică, dar este legată de o monedă puternică, care este susținută de economiile stabile găsite în Germania și în restul zonei euro. Acest lucru face mai dificilă adaptarea euro la slăbiciunea economică a Greciei.

La fel, bitcoinul nu va fi niciodată vizat de aparițiile la nivel național din Grecia sau oriunde altundeva. Acest lucru este minunat pentru investitorii de bitcoin, care nu trebuie să se îngrijoreze de faptul că averea lor este legată de vreun guvern național și de politicile sistemelor politice adesea disfuncționale..

Cu toate acestea, pentru Grecia, dacă țara ar adopta bitcoinul ca monedă, s-ar confrunta cu o provocare similară cu cea a euro. Țara va fi legată de o monedă care nu este legată de propriile politici fiscale și de performanțele economice. Aceasta va exclude, în esență, orice ajustări valutare bazate pe piață, ceea ce va face dificilă pentru Grecia să se ocupe de propriul destin economic.

Utilizatorii de bitcoin ar trebui să fie jigniți că moneda lor nu este la înălțimea de a fi moneda națională (sau cel puțin că eu susțin că nu este)? Nu. Bitcoin nu este menit să fie o monedă națională și nu ar trebui să fie niciodată. În urma gestionării proaste a finanțelor naționale de către diferite guverne, lumea are nevoie de o monedă care să depășească politica la nivel național, iar bitcoin ar putea fi doar răspunsul.

Deci, dacă nu bitcoin, ce se va întâmpla dacă Grecia va părăsi zona euro?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Dacă Grecia este alungată din zona euro, țara va emite cel mai probabil propria sa monedă națională, probabil sub denumirea de „dracma”. Dracma a fost moneda Greciei până în 2002, când euro a intrat în circulație. Dacă Grecia iese din zona euro, cel mai probabil va emite propria sa monedă națională, mai degrabă decât să utilizeze bitcoin sau orice altă monedă.

Dacă ieșirea se întâmplă, apropo, bitcoin s-ar putea bucura de o umflătură considerabilă. Unii speculează că zona euro s-ar putea prăbuși dacă Grecia va pleca. Alții cred că zona euro va supraviețui, dar ar putea fi lovită de un val de instabilitate fără precedent.

Cu cât există mai multe turbulențe pe piețele financiare globale, cu atât bitcoinul fără guvern va deveni mai atractiv. Aceasta este o analiză diferită pentru o zi diferită, dar este ceva de care fiecare investitor bitcoin ar trebui să fie conștient.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map