Balonul de credit Bitcoin Partea 2: Extinderea creditului băncii centrale

O recapitulare a discuției noastre anterioare cu privire la o bulă de credit Bitcoin

Card de creditAcum câteva săptămâni, am început discuția noastră cu privire la potențialul unui balon masiv de credit în Bitcoin economie. În acest articol am discutat despre posibilitatea apariției unei bule de credit Bitcoin ca urmare a tranzacționării marjei pe diverse Schimburi Bitcoin—O practică care crește în popularitate în rândul investitorilor Bitcoin și al comercianților de zi. Am ajuns la două concluzii cu privire la posibilele efecte ale tranzacționării marjelor Bitcoin.

 • În primul rând, am spus că bursele Bitcoin care oferă tranzacționare în marjă sunt predispuse la blocări rapide, care pătrund pe tot restul burselor datorită unei reguli economice de bază că unitățile din același bun tind mereu către același preț.
 • În al doilea rând, am adus ideea că tranzacționarea în marjă Bitcoin ar putea încuraja schimburile să utilizeze fondurile utilizatorilor lor în moduri foarte asemănătoare cu operațiunile bancare cu rezerve fracționare. Văzând potențialul de profit, o bursă ar fi foarte tentată să ia fonduri din contul unui client și să le împrumute cu dobândă, în timp ce îi spune clientului căruia i-au fost scoase fondurile din cont că banii sunt de fapt 100% disponibili pentru el. Această activitate frauduloasă ar crește investiția Bitcoin și va crește prețul, dar în cele din urmă ar provoca o prăbușire majoră a prețului Bitcoin, deoarece schimburile ar eșua imediat din cauza insolvenței. De îndată ce oamenii au început să încerce să retragă Bitcoin din portofelele găzduite la schimb, vor afla că aceste fonduri nu erau disponibile și că va apărea panica – urmată de o prăbușire a prețului Bitcoin.

Cu toate acestea, unul dintre cele mai devastatoare efecte ale rezervelor fracționare bancare, crearea de bani, nu ar fi posibil cu un schimb Bitcoin, deoarece oferta Bitcoin este limitată, iar natura digitală a monedei face ca emiterea notelor să fie inutilă, eliminând astfel capacitatea unui schimb de a emite mijloace fiduciare de schimb. Cu toate acestea, astfel de acțiuni frauduloase din partea schimburilor Bitcoin ar provoca într-adevăr haos pe piață. Din fericire, mai multe schimburi Bitcoin au dovedit că au rapoarte de rezervă peste 100%, ceea ce înseamnă că serviciile lor de tranzacționare în marjă nu reprezintă în prezent nicio amenințare pentru depozitele clienților.

Bitcoin devine mainstream: expunerea economiei Bitcoin manipulării băncii centrale

Frankfurt_European_Central_Bank_with_Euro-2Este sigur să spunem că majoritatea oamenilor din comunitatea Bitcoin ar dori să vadă această monedă digitală să devină dominantă și să concureze cu monedele guvernamentale. Dacă baza de utilizatori a Bitcoin ar deveni la egalitate cu dolarul și lira sterlină britanică, ar fi, fără îndoială, supusă acelorași forțe manipulatoare de la băncile centrale ale lumii. Desigur, băncile centrale nu ar putea influența cursul de schimb al Bitcoin prin manipularea ofertei sale – de atunci Oferta Bitcoin este garantat a fi rar. Cu toate acestea, băncile centrale ar putea manipula cursul de schimb al Bitcoin, participând la cumpărarea și vânzarea monedei.

Dacă, de exemplu, Rezerva Federală SUA a dorit să crească Bitcoin’s Rata de schimb, ar cumpăra o mulțime de bitcoin. În schimb, dacă Fed ar dori să scadă cursul de schimb, ar vinde orice Bitcoin a cumpărat anterior. Acest lucru nu înseamnă că o bancă centrală ar dori să manipuleze Bitcoin în anumite scopuri conspirative; băncile centrale joacă un rol mic în cursul de schimb fluctuant al tuturor monedelor internaționale, deci nu există niciun motiv să credem de ce rata de schimb a Bitcoin mainstream ar fi scutită de astfel de activități de bancă centrală.

Cu toate acestea, o formă mult mai serioasă de manipulare a băncii centrale ar putea apărea înainte ca Bitcoin să devină un competitor serios al monedei fiduciare. Dacă Bitcoin devine vreodată un vehicul de investiții suficient de popular – la egalitate cu aurul și argintul, de exemplu – atunci băncile centrale ar putea, de fapt, să influențeze Prețul Bitcoin cu operațiuni de piață deschisă, practica în care băncile centrale manipulează ratele dobânzii prin cumpărarea sau vânzarea de obligațiuni, stimulând astfel sau descurajând investițiile. Dacă Bitcoin ar deveni suficient de popular pentru a fi tranzacționat pe o bursă majoră, cum ar fi bursa din New York, ar fi supus acelorași politici inflaționiste pe care băncile centrale le folosesc pentru a încuraja creșterea stocurilor și activelor generale. Există deja proiecte în desfășurare care pot duce la acest tip de tranzacționare mainstream Bitcoin, cum ar fi diferitele instrumente financiare derivate Bitcoin și Winklevoss ETF.

Băncile centrale se angajează în cumpărarea și vânzarea de obligațiuni atunci când doresc să extindă sau să contracteze economia. Întrucât acest articol discută despre o potențială balon de credit Bitcoin, ne vom concentra asupra efectelor politicilor expansive (cumpărarea de obligațiuni) implementate de băncile centrale și asupra modului în care acestea creează bule în general.

De ce extinderea creditului cauzează bule de credit

piete_1980043bAvând în vedere recesiunea economică recentă din 2008, a existat o dezbatere plină de viață în profesia de economie cu privire la subiectele cicluri de afaceri și bule de credit. Școala gândirii economice care a oferit cea mai completă, deși extrem de nepopulară, teoria ciclurilor economice este școala austriacă. Teoria austriacă a ciclului de afaceri a apărut cu Ludwig von Mises, a fost dezvoltată în continuare de Frederich A. Hayek și este în prezent reexaminată de unii economiști austrieci contemporani, precum Jesus Huerta de Soto..

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Cercetări recente asupra teoriei ciclului de afaceri austriac sugerează că operațiunile bancare cu rezerve fracționare sunt principalul suspect în cauzarea ciclurilor economice și că băncile centrale de emisiune joacă doar un rol auxiliar prin creșterea ofertei de bani și astfel accelerarea ciclului de afaceri. Indiferent de cauza ciclurilor economice generale, se poate observa foarte clar că băncile centrale sunt primii suspecți în crearea de bule, concentrându-se asupra unor zone specifice ale economiei, prin scăderea ratelor dobânzii. Câteva exemple ale acestor bule ar fi prăbușirea bursieră din 1929, bula dot com în anii 90 și bula imobiliară recentă din 2008.

Deci, cum determină exact extinderea creditului bule economice?

Vom explica acest fenomen prin construirea unui model simplificat al lumii reale. Vom stabili cu o piață care este în plin echilibru, o economie care se rotește uniform (ERE). În ERE, costurile sunt egale cu veniturile, nu există profit, iar dobânzile se acumulează pentru proprietarii factorilor de producție. Acum, păstrând aceste lucruri egale, să introducem o injecție de lichiditate în rezervele bancare de la o bancă centrală. Acești bani nou creați permit băncilor să își reducă ratele dobânzii și să își crească emisiile de credite. Investitorii vor profita de acest credit ieftin și vor împrumuta bani, pentru a începe proiecte precum construirea de case sau dezvoltarea unui fel de tehnologie nouă. Aceste noi proiecte vor muta capitalul în etape superioare de producție. Deoarece cererea este menținută constantă, această schimbare va crește prețurile bunurilor de consum pe măsură ce aprovizionarea acestora scade, din cauza transferului de capital către alte domenii de producție. În plus, pe măsură ce cererea pentru bunuri de capital crește datorită extinderii creditului, prețurile pentru bunurile de capital vor crește.

Aceste creșteri de preț vor face să pară că economia se confruntă cu o expansiune uriașă și că toată lumea devine mai bogată. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că orice altceva este menținut constant, ceea ce înseamnă că cererea pentru produsele acestor noi proiecte nu există cu adevărat, în ciuda prețurilor ridicate și a rentabilității lor aparente. Prin urmare, atunci când angajații acestor noi proiecte își primesc plata, cumpără produse care sunt în conformitate cu cererea lor, care a rămas constantă pe tot parcursul întregului proces de extindere. Cu alte cuvinte, investitorii au împrumutat o grămadă de bani pentru a angaja oameni care să lucreze la aceste proiecte, iar acei oameni nou angajați și-au cheltuit banii pe altceva, împreună cu restul persoanelor din economie.

Drept urmare, investitorii vor rămâne cu datorii pe care nu le vor putea rambursa, mai ales atunci când ratele dobânzilor sunt inevitabil crescute din nou, din cauza întreprinderilor lor neprofitabile. Aceste proiecte vor trebui să se închidă, ceea ce înseamnă că toți angajații vor trebui concediați. Șomajul va crește, ceea ce va scădea prețurile. În cele din urmă, capitalul care a fost mutat către aceste proiecte neprofitabile va fi reutilizat în industrii care sunt în conformitate cu cererea pieței, care a rămas constantă în tot acest timp.

#CRYPTO BROKERSBenefits

1

eToro
Best Crypto Broker

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

2

Binance
Cryptocurrency Trading


VISIT SITE
 • ? Your new Favorite App for Cryptocurrency Trading. Buy, sell and trade cryptocurrency on the go
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

#BITCOIN CASINOBenefits

1

Bitstarz
Best Crypto Casino

VISIT SITE
 • 2 BTC + 180 free spins First deposit bonus is 152% up to 2 BTC
 • Accepts both fiat currencies and cryptocurrencies

2

Bitcoincasino.io
Fast money transfers


VISIT SITE
 • Six supported cryptocurrencies.
 • 100% up to 0.1 BTC for the first
 • 50% up to 0.1 BTC for the second

Așa cum s-a menționat mai sus, este foarte probabil ca banii cu rezerve fracționare să fie adevăratul vinovat din spatele acestui proces și că politicile expansioniste să concentreze acea presiune expansivă în domenii specifice ale economiei, în general piețele de acțiuni și locuințe. Din nou, scenariul de mai sus a avut loc în ERE, care este un model simplificat al lumii reale. Prin urmare, efectele reale ale extinderii creditului vor fi diferite în fiecare caz, deoarece factorii care determină aceste efecte nu vor fi niciodată perfect identici. Cu toate acestea, procesul general al exploziei și al bustului este valabil pentru fiecare eveniment specific.

Cum ar cauza extinderea creditului o bulă de credit Bitcoin?

Deci, acum că avem o idee de bază despre modul în care expansiunea creditului creează bule, putem examina modul în care această expansiune ar putea crea un Bitcoin balon de credit.

bursa-din-1929După simpla noastră demonstrație a unei baloane, ar trebui să fie destul de evident modul în care poate apărea o balon de credit Bitcoin ca urmare a politicilor bancare centrale expansive. Întrucât inflația băncii centrale afectează în general piețele bursiere mai mult decât orice altceva și având în vedere că Bitcoinul mainstream ar putea fi tranzacționat teoretic pe o piață de valori, atunci rezultă că inflația băncii centrale ar spori Prețul Bitcoin.

Investitorii bursieri ar avea acces la credite ieftine, ceea ce le-ar oferi posibilitatea de a cumpăra mai mult Bitcoin. Apoi, când banca centrală încetează să extindă oferta de bani și prețurile se adaptează la inflație, boom-ul se va termina și va rezulta bustul. În consecință, prețul Bitcoin ar scădea, făcându-l mult mai puțin valoros.

Astfel, am văzut două scenarii posibile în care ar putea apărea o bulă de credit Bitcoin. Deși ambele scenarii au caracteristici distincte, rezultatele finale sunt aceleași: ar avea loc o creștere imensă a prețului Bitcoin și ar urma o scădere masivă a prețului. Deși nu este sigur dacă aceste scenarii se vor desfășura efectiv în lumea reală – având în vedere că mai multe schimburi Bitcoin au trecut testele rezervelor și că nu este sigur dacă Bitcoin va deveni sau nu mainstream – este important să se ia în considerare posibilitatea definită de aceste scenarii.

Dacă aceste posibilități devin realitate și ținem cont de aceste cunoștințe, atunci comunitatea Bitcoin ar putea evita dezastrele acționând pentru a se proteja de efectele nocive ale unei bule de credit Bitcoin..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map