Bitcoin kot valuta vs Bitcoin kot tehnologija

Bitcoin kot valuta

Bitcoin kot valutaDo zdaj se je Bitcoin v poslovnem smislu izkazal za izjemno učinkovitega na naslednje načine: obstaja anonimnost gotovine, ki posameznikom, ki se ne poznajo, omogoča varno trgovanje, ne da bi jim bil na primer potreben ponudnik finančnih storitev. MasterCard, Visa itd. Drugič, gre za element zaupanja, ne da bi za to jamčila finančna institucija, kot je banka. Tretjič, Bitcoin je pokazal tudi vedno večjo sposobnost učinkovitega in priročnega obvladovanja vedno večjega števila transakcij. Tudi sistem raste z enakomerno hitrostjo in je sposoben prilagoditi to rast. Nazadnje je očitno idealen za ljudi, ki želijo dolgim ​​prstom vlade držati stran od svojih žepov, saj je v tej fazi zelo težko urejati in obdavčiti sredstva, ustvarjena z uporabo Bitcoina, medtem ko imajo drugi finančni subjekti pravno identiteto in fizični lokus. To pomeni, da ima stric Sam svoj prst v svojih pitah vse do vladnega bančnega računa.

Vendar ima Bitcoin eno veliko pomanjkljivost: ni zanesljivo skladišče vrednosti. Ker vlada te digitalne valute ne more obdavčiti ali regulirati, je nobena vlada ne sprejme kot zakonito plačilno sredstvo. Ker pa pravno še ni opredeljen kot opredmetena ali nematerialna lastnina, lastniki nimajo pravnega varstva v primeru, da jih na tem območju »oropajo« ali odpeljejo na vožnjo. Vendar ima za seboj dejavnik pomanjkanja – podobno kot umetnost. Trenutno je na svetu le 13 milijonov bitcoinov in ta znesek ne bo narasel več kot 21 milijonov neporavnanih. Torej, dokler ljudje želijo kupiti Bitcoin “umetnost”, ima določeno vrednost.

Vprašanje za milijon dolarjev na tej stopnji je, ali je trg za to posebno umetniško obliko lahko stabilno in dolgoročno skladišče vrednosti. Znano je dejstvo, da je trg Bitcoinov lahko zelo nestanoviten in znaša od 5 do 1200 USD v samo treh letih.. grafikon cen bitcoinovObstaja tudi vidik njegove likvidnosti. Bitcoin trenutno trguje le s približno četrtino dnevnega obsega; torej le 2 milijona dolarjev od svojih 3,2 milijona dolarjev. Niti iluzije likvidnosti ni, saj ni mogoče regulirati vnaprej dogovorjenih poslov med velikimi imetniki. Lastništvo je tudi zelo koncentrirano, saj ima več kot 50% bitcoinov le 20 posameznikov. Čeprav ne obstajajo dokazi, da bi bili ti posamezniki medsebojno usklajeni, bi to lahko opozorilo na tako imenovano operacijo “črpanje in odlaganje”. V skladu s tem nekateri strokovnjaki menijo, da je Bitcoin mehurček, ki nam lahko kadar koli poči v obraz.

Bitcoin tehnologija

bitcoin-tehnologijaNa drugi strani tega kovanca, ali bi morali reči mehurček, so strokovnjaki, ki to pravijo od takrat Bitcoin temelji na verigi blokov, kar je ključna novost našega časa, ima lahko ta mehurček le možnost, da ostane na površju. Poglejmo za trenutek ponudnike finančnih storitev, ki se zanašajo na vodenje digitalnih evidenc, ki so centralizirano in zasebno. Zaradi tega je vaš tipični imetnik računa enostavna tarča hekerjev. Blockchain je po drugi strani javna knjiga, kar pomeni, da s kriptografijo ščiti identitete imetnikov računov. Prav tako ga lahko pregleda vsak posameznik, ki ima računalnik. Zaščiteno je tudi z velikim številom neodvisnih knjigovodjev ali “rudarjev”, ki se med seboj tekmujejo za učinkovitost. Rezultat tega super knjigovodstva je zapis vsake osebe, ki je kdajkoli imela bitcoin od nastanka te digitalne valute. Poleg tega, ker blockchain “živi” v oblaku, je zaščiten pred vladnim poskusom nadzora.

Ko gre za mednarodne prenose, so transakcije z verigami po provizijah precej nižje od kreditnih kartic in bank. Blockchain ima tudi možnost snemanja in prenosa lastništva katere koli materialne in nematerialne lastnine. Zato lahko zagotovi okolje za varne posojilne transakcije med posamezniki, ki se še nikoli niso srečali.

Bitcoin je navdihnil podjetniške podvige po vsem svetu, zlasti na tradicionalnem področju bančništva in finančnega trga. Blockchain je potencial ne le učinkovit način plačila, ampak, kot smo že omenili; združuje računalništvo, mrežno zasnovo, kriptografijo in umetno inteligenco. Čeprav prihodnost Bitcoinov ni postavljena v kamen kot valuta, lahko kombinacija teh elementov postane ena najbolj motečih tehnologij, kar smo jih kdaj videli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map