Bitcoin Rudarstvo – pregled

Bitcoin je zdaj v besu. Inovativna in nova popolnoma digitalna valuta izziva samo naravo nacionalnih valut. Torej, kako ustvariti Bitcoin? Bitvoini se ustvarijo s postopkom, imenovanim “rudarstvo”. Se sprašujete, kaj to pomeni in kako lahko nekdo izkoplje del digitalnih informacij? Beri naprej.

Postopek rudarjenja predstavlja morda najbolj radikalno novost Bitcoinov. Skratka, ljudje in organizacije lahko z računalniki rešujejo izjemno zapletene enačbe. Po rešitvi enačbe se ustvari “blok” in v zameno je reševalec nagrajen s 25 bitkoini. Vsaka štiri leta se znesek Bitcoinov, nagrajenih za dokončanje bloka, prepolovi, tako da je leta 2009 nekdo prejel 50 Bitcoinov. In še čez nekaj let bo nagrada spet prepolovljena.

Ko se rudarstvo nadaljuje, se zapletenost meritev “težavnosti” povečuje, zaradi česar je vsak nov blok Bitcoin težje izkopati. Cilj matrike težav je zagotoviti, da se nov blok Bitcoinov izkoplje približno vsakih deset minut. To pomaga zagotoviti stabilen in predvidljiv pretok novih bitcoinov na trg. Pomembno je razumeti, da te enačbe niso podobne tistim, s katerimi ste se srečevali pri pouku srednješolske algebre. Enačbe so zelo zapletene in zdaj zahtevajo reševanje velike količine računalniške moči in posledično električne energije.

Ko so Bitcoin začeli, je bila težava tako majhna, da je v bistvu vsakdo z računalnikom lahko rudaril Bitcoine. Ko so se težave povečevale, so se povečevale tudi zahteve po strojni opremi. Po kratkem času preprost računalniški procesor ni bil več dovolj zmogljiv za pridobivanje Bitcoinov. Rudarji so ugotovili, da bi lahko še naprej uporabljali zmogljive grafične kartice, da bi še naprej kopali.

Vendar so se stroški električne energije in potrebe po procesorski moči še naprej povečevali in kmalu so strokovnjaki za strojno opremo ustvarili polja, ki jih je mogoče programirati na terenu (FPGA). FPGA so v bistvu strojna oprema po meri, ustvarjena posebej za rudarstvo Bitcoinov. Imajo dovolj moči, vendar porabijo majhne količine energije. Kljub temu so FPGA hitro postali neustrezni in sčasoma so podjetja za računalniško strojno opremo začela proizvajati posebne čipe za rudarjenje BitCoin, imenovane ASIC, samo z namenom rudarjenja. ASIC predstavljajo teoretično mejo strojne opreme za rudarjenje Bitcoinov in so zasnovani od začetka tako, da so zmogljivi, vendar porabijo malo električne energije. Oba dela strojne opreme je težko razložiti, vendar zadostuje, če rečemo, da gre za močno in energetsko učinkovito elektriko.

Ena najpomembnejših funkcij rudarjenja Bitcoin je, da valuto veže na dejansko vrednost. Trenutno je večina valut sestavljena samo iz papirja ali poceni kovin brez kakršne koli zlata, srebra ali druge oblike podloge. Ne samo to, ampak centralne banke lahko ustvarjajo nov denar po svoji volji. V nekem smislu ima večina valut vrednost samo zato, ker verjamemo, da imajo. Z vezavo bitcoinov na reševanje zapletenih enačb rudarstvo v kovance vnese določeno vrednost. Bitcoin rudarstvo vsaj zagotavlja, da je treba kovance dejansko ustvariti s postopkom, ki zahteva napor in vložek, medtem ko lahko centralne banke preprosto ustvarijo toliko denarja, kot želijo.

Poleg tega je na voljo le 21 milijonov Bitcoinov, ki jih je mogoče izkopati. Trenutno strokovnjaki ocenjujejo, da je bila približno polovica vseh bitcoinov uspešno izkopana. Rudarski sistem je zasnovan tako, da omogoča enačbo v povprečju v desetih minutah. Vsaka štiri leta pa se bo število Bitcoinov, dodeljenih na uspešen izkopani blok, prepolovilo. To bo bistveno upočasnilo pretok Bitcoinov na trg.

Bi se torej morali vključiti v rudarjenje Bitcoinov? Resnično, razen če nameravate vložiti tisoče dolarjev, ki jih zdaj potrebuje za nakup ustrezne opreme, se rudarstvo verjetno ne splača. Na tej stopnji bodo sredstva za nakup močne in energetsko učinkovite opreme, potrebne za reševanje zapletenih enačb, imela le resna podjetja ali posamezniki z velikimi zalogami kapitala..

In če razmišljate o vlaganju v opremo, vas je treba opozoriti: gre za naložbo z visokim tveganjem. Ustrezna strojna oprema lahko zdaj stane 20.000 dolarjev ali več, konkurenca pri kopanju kovancev pa se povečuje. Ne samo to, Bitcoinsi so tako nova oblika valute, da nihče v resnici ni prepričan, koliko so dejansko vredni. Na trgih izmenjave bitcoinov so se zaznali divji nihaji, ki so narasli na več kot 250 dolarjev na kovanec, preden so se v nekaj dneh strmoglavili na manj kot 100 dolarjev. Preden torej vložite svoje življenjske prihranke, si vzemite nekaj časa za nadaljnje raziskave.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map