Centralizacija rudarjenja Bitcoinov: trg se popravlja sam

Najnovejši dosežek Ghash.io, največji Bitcoin rudarski bazen je pri doseganju 51-odstotne moči zgoščevanja izzval močan čustveni odziv skupnosti Bitcoin. Prišlo je do kratkega razprodaje, ki je v zadnjem času odigralo manjši zvitek padec v ceni Bitcoin. Zakaj se je Bitcoinova skupnost tako bala tega razvoja? Bali so se 51-odstotnega napada. Od Ghash.io dosegel 51% moči razprševanja, napadalec ali oseba znotraj, bi lahko pridobil nadzor nad rudarskim bazenom in to razpršilno moč uporabil za dvojno porabo. Mnogi se te možnosti bojijo, češ da zgolj možnost, da se to zgodi, pomeni usodno napako v Bitcoinu.

Posledice 51% napada na ceno Bitcoin

Če bi se zgodil 51-odstotni napad, pravijo, da bi cena Bitcoina trčila v zemljo, vsa podjetja bi opustila svoja prizadevanja pri sprejemanju Bitcoinov in valuta bi bila dejansko mrtva. Poleg tega so ti ljudje trdili, da centralizacija Bitcoin rudarskega bazena uničuje nezaupljivo naravo Bitcoinov. Če Bitcoin rudarsko področje pridobi 51-odstotno zgoščevalno moč, bodo morali vsi verjeti, da bo sklad vse transakcije odobril brez razlikovanja. Zdaj še zdaleč ni gotovo, ali bi 51-odstotni napad dejansko povzročil te vrste učinki. Ne glede na to pa je strah povzročil zelo resnične učinke na ceno Bitcoin in na srca in misli skupnosti Bitcoin.

Mnogi so drzno zatrjevali, da je ta težava z rudarjenjem Bitcoinov zaznamovala neuspeh prostega trga; če bodo ljudje ravnali v svojem interesu, bo gospodarstvo neizogibno propadlo in vsi bodo revni. Te trditve ne morejo biti bolj oddaljene od resnice. V resnici trg odpravlja težavo s centralizacijo Bitcoin rudarskega bazena in tega se nihče niti ne zaveda. Prizadevanja skupnosti za iskanje rešitve dokazujejo, da Bitcoin ostaja nezaupljiv in da bo trg prevladoval.

Realnost trga Bitcoin

Temeljni koncept, ki ga tisti, ki se bojijo, da Bitcoin ne bi izgubil svoje nezaupljive, decentralizirane narave, ne razume, je dejstvo, da je prosti trg nezaupljiv. Prostovoljne transakcije v denarnem gospodarstvu ne zahtevajo zaupanja med vpletenimi stranmi. Akterje, ki sprejemajo slane ali neučinkovite odločitve, in podjetnike, ki proizvajajo nezadovoljive izdelke, trg kaznuje tako, da potrošniki nehajo pošiljati denar tem ljudem. Trg ne potrebuje zaupanja, da bi lahko deloval, posamezniku niti ni treba poznati druge osebe, da bi z njo lahko mirno trgoval. Enako velja za Bitcoin rudarstvo.

Ko Bitcoin rudarsko področje doseže 51-odstotno zgoščevalno moč, ni zaupanja, ker se trg takoj odzove in odstrani to moč iz zaraščenega rudarskega bazena Bitcoin. Bitcoin rudarska skupnost verjetno nikoli ne bo dosegla stanja, ko bi morali uporabniki Bitcoinov zaupati bitcoin rudarskemu združenju, da bo dobrohotno prevladoval na trgu. Ko smo videli, da se Ghash.io začenja približevati 51% moči zgoščevanja, je skupnost takoj ukrepala. Rudarji so zapustili Ghash.io in odšli v druge bazene, posamezniki pa so požgali svoje stare, zastarele rudarske ploščadi Bitcoin in jih usmerili na konkurenčne Bitcoin rudarske bazene, da bi odstranili zgoščevalno moč iz Ghash.io. Ljudje, ki Bitcoin obsojajo kot neuspeh zaradi tega neuspeha na Ghash.io, medtem ko trdijo, da ukrepanje zaradi lastnih interesov vodi do popolnega uničenja trga, se v svojih dejanjih izkažejo za napačne. Pri uporabi kakršnih koli razpoložljivih sredstev za odstranjevanje zgoščevalne moči iz Ghash.io so ti ljudje v veliki meri delovali v lastnem interesu – in iz nezaupanja v vse bolj centraliziran rudarski bazen Bitcoin. Ohranjanje decentraliziranega trga Bitcoin je bilo v njihovem interesu, zato so si prizadevali za ohranitev tega decentraliziranega denarnega sistema.

Rešitve prostega trga za centralizacijo Bitcoin rudarjenja

Torej, kako bi lahko ti pesimisti trdili, da sam obstoj te težave v skupnosti za rudarstvo Bitcoin povzročajo rudarji, ki delujejo v svojem interesu, ne da bi se zavedali absurdnosti in protislovja v svojih izjavah? Prestrašeni člani skupnosti Bitcoin so si aktivno prizadevali za lastne interese in si prizadevali ustvariti začasno rešitev te težave z rudarjenjem Bitcoinov in ohraniti bikovski trend cene Bitcoin. Poleg tega so ti ljudje pravilno predlagali, da je treba sprejeti ukrepe za oblikovanje trajne rešitve te težave z rudarjenjem Bitcoinov. Skoraj takoj so ljudje začeli oglaševati in spodbuditi rudarje k uporabi p2pool, decentraliziranega rudarskega bazena Bitcoin, kjer zgoščevalna moč rudarskega bazena ni pod nadzorom centralnega organa ali entitete. Prav tako je skupnost začela teoretizirati načine, na katere je mogoče Bitcoin Core posodobiti in spremeniti, da odpravi težavo z rudarjenjem Bitcoinov. Kljub temu je trg propadel, lastne koristi so Bitcoin za vedno uničile!

Trditve, da neuspeh enega samega projekta na prostem trgu kaže na neuspeh prostega trga kot celote, so v najboljšem primeru lažne. Dejstvo, da ljudje, ki trdijo o teh trditvah, trenutno iščejo dolgoročne rešitve problema centralizacije rudarjenja Bitcoinov, je potrditev učinkovitosti prostega trga. Ne zavedajo se, da trgi presegajo denarni vidik in dejansko delovanje tehnologije veriženja blokov. Zaradi tega vidijo, da se težava pojavlja na finančnem ali tehničnem področju skupnosti Bitcoin in nanjo gledajo kot na neuspeh trga kot celote. V resnici vse človekovo delovanje predstavlja parametre trga. Vsak ukrep za reševanje problemov in izogibanje nesrečam, analiziranje predlaganih rešitev za te težave in celo druženje s skupnostjo predstavlja trg. Komunikacija med posamezniki je prav tako gospodarska transakcija kot nakup in prodaja.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Nenehna prizadevanja skupnosti Bitcoin za razširitev sprejemanja kriptovalut ali reševanje težav s samo tehnologijo je funkcija trga, tako kot je nihanje cene Bitcoin funkcije trga. Namesto da bi obžalovali neuspeh trga, bi se ljudje, ki se bojijo Ghash.io, bolje odrezali uspeh trga, saj so vsi lahko sodelovali in začeli proizvajati rešitve za to težavo z rudarjenjem Bitcoinov. Prosti trg ne zagotavlja ali celo obljublja popolnosti in brezhibne tekočnosti, zagotavlja zgolj neoviran postopek reševanja problemov in prostovoljno sodelovanje. Prav to smo videli v nedavnem debaklu Ghash.io; močno reševanje problemov in socialno sodelovanje. Težava seveda še zdaleč ni popolnoma rešena, vendar je Bitcoin skupnost vzpostavila zelo močno izhodišče, s katerega lahko svoje rešitve še naprej razvijajo. Za to izhodišče in vse briljantne rešitve, ki bodo izvirale, gre zasluga posameznikom, ki delujejo na prostem trgu … in seveda zahvaljujoč Ghash.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map