Centralizarea Bitcoin Mining: Piața se remediază singură

Realizarea recentă a lui Ghash.io, cea mai mare Bitcoin rezerva minieră, în atingerea a 51% putere de hashing a provocat un răspuns emoțional imens din partea comunității Bitcoin. A produs o scurtă vânzare, care a jucat un rol minor într-un recent toamna în prețul Bitcoin. De ce sa temut atât de mult comunitatea Bitcoin de această dezvoltare? Le era teamă de un atac de 51%. De cand Ghash.io a atins 51% putere de hash, un atacator sau o persoană din interior ar fi putut obține controlul asupra bazinului minier și ar fi folosit acea putere de hash pentru a executa o cheltuială dublă. Mulți oameni sunt îngroziți de această posibilitate, spunând că simplul potențial ca aceasta să se întâmple marchează defectul fatal în Bitcoin.

Implicațiile unui atac de 51% asupra prețului Bitcoin

Dacă s-ar întâmpla un atac de 51%, spun ei, atunci prețul Bitcoin s-ar bate în pământ, toate întreprinderile ar renunța la eforturile de acceptare a Bitcoin și moneda ar fi efectiv moartă. În plus, acești oameni au susținut că centralizarea bazinului minier Bitcoin distruge natura de încredere a Bitcoin. Dacă un pool de extracție Bitcoin dobândește 51% putere hash, toată lumea va trebui să aibă încredere că pool-ul va aproba toate tranzacțiile fără discriminare. Acum, este departe de a fi sigur dacă un atac de 51% ar produce sau nu aceste tipuri de efecte. Indiferent, frica a produs efecte foarte reale asupra prețului Bitcoin și în inimile și mințile comunității Bitcoin.

Mulți oameni au afirmat cu îndrăzneală că această problemă cu mineritul Bitcoin a marcat un eșec al pieței libere; dacă oamenii acționează în interesul lor, atunci economia va eșua inevitabil și toată lumea va fi săracă. Aceste afirmații nu ar putea fi mai departe de adevăr. În realitate, piața rezolvă problema centralizării bazinului minier Bitcoin și nimeni nu-și dă seama. Eforturile depuse de comunitate pentru a veni cu o soluție dovedesc că Bitcoin rămâne fără încredere și că piața va prevala.

Realitatea pieței Bitcoin

Conceptul fundamental pe care cei care se tem că Bitcoin nu își pierde natura descredibilă, descentralizată nu reușește să-l înțeleagă este faptul că piața liberă în sine este lipsită de încredere. Tranzacțiile voluntare în economia monetară nu necesită încredere între părțile implicate în comerț. Actorii care fac alegeri neplăcute sau ineficiente și antreprenorii care produc produse nesatisfăcătoare sunt pedepsiți de piață prin faptul că consumatorii încetează să trimită bani acelor oameni. O piață nu are nevoie de încredere pentru a funcționa, o persoană nici măcar nu trebuie să cunoască o altă persoană pentru a tranzacționa pașnic cu ei. Același lucru este valabil și pentru mineritul Bitcoin.

Nu există nicio încredere implicată atunci când un bazin minier Bitcoin atinge 51% putere hash, deoarece piața reacționează imediat și se mută pentru a elimina acea putere din bazinul minier Bitcoin supraaglomerat. Comunitatea minieră Bitcoin probabil nu va ajunge niciodată într-un stat în care utilizatorii Bitcoin trebuie să aibă încredere într-un fond minier Bitcoin pentru a domina cu bunăvoință piața. Când am văzut că Ghash.io începe să se apropie de 51% din puterea de hash, comunitatea a luat imediat măsuri. Minerii au părăsit Ghash.io și s-au dus la alte bazine, iar indivizii și-au aruncat vechile platforme miniere Bitcoin învechite și le-au îndreptat spre bazinele miniere Bitcoin concurente pentru a elimina puterea de hash de la Ghash.io. Oamenii care condamnă Bitcoin ca un eșec din cauza acestui dezastru Ghash.io, afirmând în același timp că acțiunea în scopul urmăririi interesului propriu duce la distrugerea finală a pieței, se dovedesc greșiți în acțiunile lor. Folosind orice mijloace disponibile pentru a elimina puterea de hash de la Ghash.io, acești oameni acționau foarte mult în interesul lor propriu – și din neîncredere în bazinul minier Bitcoin din ce în ce mai centralizat. Păstrarea unei piețe Bitcoin descentralizate era în interesul lor, așa că au acționat pentru a păstra acel sistem monetar descentralizat.

Soluții de piață gratuită pentru centralizarea minieră Bitcoin

Deci, cum ar putea acești pesimiști să susțină că existența acestei probleme în comunitatea minieră Bitcoin este cauzată de minerii care acționează în interesul lor personal fără să-și dea seama de absurditatea și contradicția de sine din declarațiile lor? În urmărirea activă a intereselor proprii, membrii îngroziți ai comunității Bitcoin au lucrat pentru a crea o soluție temporară la această problemă minieră Bitcoin și pentru a păstra tendința alcătească a prețului Bitcoin. Mai mult decât atât, aceiași oameni au sugerat corect că trebuie luați măsuri pentru a construi o soluție permanentă la această problemă cu mineritul Bitcoin. Aproape imediat, oamenii au început să facă publicitate și să încurajeze minerii să folosească p2pool, un pool de minerit descentralizat Bitcoin, unde puterea de hashing a pool-ului de minerit nu este pusă sub controlul unei autorități sau entități centrale. De asemenea, comunitatea a început să teoretizeze modalitățile prin care Bitcoin Core poate fi actualizat și modificat pentru a remedia problema mineritului Bitcoin. Cu toate acestea, piața a eșuat, interesul personal a distrus Bitcoin pentru totdeauna!

Afirmațiile că eșecul unui singur proiect pe o piață liberă indică eșecul pieței libere în ansamblu sunt, în cel mai bun caz, false. Faptul că persoanele care fac aceste afirmații caută în prezent soluții pe termen lung la problema centralizării mineritului Bitcoin este o afirmare a eficacității pieței libere. Nu reușesc să realizeze că piețele se extind mult dincolo de aspectul monetar și de operațiunile reale ale tehnologiei blockchain. Din acest motiv, ei văd că apare o problemă în sferele financiare sau tehnice ale comunității Bitcoin și o privesc ca un eșec al pieței în ansamblu. În realitate, toată acțiunea umană constituie parametrii pieței. Fiecare acțiune întreprinsă pentru rezolvarea problemelor și evitarea dezastrelor, pentru a analiza soluțiile propuse la aceste probleme și chiar pentru a fraterniza și lega cu comunitatea constituie piața. Comunicarea între indivizi este la fel de importantă ca o tranzacție economică precum cumpărarea și vânzarea.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Eforturile constante ale comunității Bitcoin pentru a extinde acceptarea cripto-monedei sau pentru a rezolva o problemă cu tehnologia în sine, este o funcție a pieței, la fel cum fluctuația prețului Bitcoin este o funcție de piață. În loc să lamenteze eșecul pieței, oamenii care sunt îngroziți de Ghash.io ar face mai bine să celebreze succesul pieței, întrucât toți au fost capabili să colaboreze între ei pentru a începe să producă soluții pentru această problemă minieră Bitcoin. Piața liberă nu garantează, sau chiar promite, perfecțiunea și fluiditatea impecabilă, ci doar garantează un proces de rezolvare a problemelor nestingherit și o cooperare voluntară. Tocmai asta am văzut că se întâmplă în recentul dezastru Ghash.io; rezolvarea puternică a problemelor și cooperarea socială. Desigur, problema este departe de a fi complet rezolvată, dar comunitatea Bitcoin a stabilit un punct de plecare foarte puternic din care își pot dezvolta soluțiile. Acest punct de plecare și toate soluțiile strălucite care sunt obligate să izvorăsc din acesta, toate sunt datorate persoanelor care acționează pe piața liberă … și bineînțeles datorită Ghash.io.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map