Criptomonede anonime: istoria lor pe scurt.

Anonimatul a fost întotdeauna căutat în comunitatea valutară digitală. Mulți cred în mod eronat că Bitcoin în sine este în mod inerent anonim, atunci când oferă, de fapt, pseudonimitate în cel mai bun caz. Acest lucru a provocat destulă agitație în comunitate și mulți dezvoltatori au început să ofere propriile soluții.

Nașterea unei tendințe în criptomonede

După ce monedele criptografice au început să devină din ce în ce mai populare pe parcursul anului 2013, am văzut, de asemenea, o creștere enormă a numărului lor. Adevărul este că nu a fost atât de greu pentru cineva cu cunoștințe de bază despre dezvoltarea programului să își creeze propria monedă. La un moment dat am putut vedea că aproape câteva zile au fost lansate câteva sau mai multe criptocoine noi. Din fericire, acest lucru nu va dura mult. Investitorii și utilizatorii de monede au început să caute inovație și atunci au început să câștige popularitate și monedele care foloseau sisteme interogate pentru a îmbunătăți anonimatul.

Primul „defect” Bitcoin

Mulți oameni cred din greșeală că Bitcoin este un tip de plată complet anonim. Deși acest lucru s-ar putea să nu fie complet greșit, deoarece în multe moduri Bitcoin oferă anonimat mai bun decât alte opțiuni de plată, nu este complet anonim. Deoarece toate tranzacțiile sunt stocate și accesibile prin blockchain, a fost sugerat chiar și în originalul Satoshi hartie alba s-a recomandat ca utilizatorii Bitcoin să utilizeze o nouă adresă pentru fiecare tranzacție pentru a evita tranzacțiile legate de un proprietar comun. Și chiar dacă adresele IP nu sunt stocate în blockchain, Gavin Andersen a remarcat odată următoarele:

Cu excepția cazului în care sunteți foarte atenți în modul în care utilizați bitcoin (și aveți cunoștințele tehnice pentru ao utiliza cu alte tehnologii anonimizate, cum ar fi Tor sau i2p), ar trebui să presupui că un atacator persistent și motivat va putea să-ți asocieze adresa IP cu tranzacțiile bitcoin. 

Luând în considerare acești factori și mulți alți factori, dezvoltatorii au început să lucreze la o modalitate de a îmbunătăți anonimatul criptomonedelor, precum și de a spori popularitatea monedei lor, prin declanșarea interesului oamenilor prin inovație. Se așteaptă ca oamenii să folosească mai probabil o monedă digitală cu o echipă de dezvoltare activă și calificată, mai degrabă decât ceva care a fost clonat și care nu oferă ceva nou în afară de alternativele mai vechi.

Începutul monedelor digitale anonime

La începutul anului 2014, DarkCoin ar fi prima monedă criptografică care va oferi un sistem complet de tranzacții anonime. Chiar și astăzi Darkcoin rămâne cel mai popular altcoin anonim, dar nu este singurul jucător din joc. Cu ceva timp înainte de lansare, Stablecoin, acum abandonat, a lansat un serviciu de amestecare. Un protocol care ar amesteca tranzacțiile pentru a face urmărirea fluxului de monede și a face asociațiile mai dificile. Iată o listă cu alte exemple notabile:

 •  Bytecoin, lansat în martie 2014. Este primul Cryptonote moneda bazată
 • Anoncoin, transferurile de monede se fac folosind darknets doar pentru a preveni urmărirea rădăcinii tranzacțiilor
 • Zerocoin, un proiect care este încă în dezvoltare cu scopul de a îmbunătăți punctele slabe ale Bitcoin
 • Cloakcoin, lansat în iunie 2014 funcționalitate de anonimizare p2p implementată și descentralizată prin extensiile protocolului Proof of Stake
 • XC, criptare end-to-end și design multipath de încredere împreună cu alte caracteristici care sunt încă în curs de dezvoltare

Viitorul monedelor digitale anonime

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Exemplele menționate mai sus s-ar putea să nu pară multe, dar ceea ce este sigur este că anonimatul și-a deschis drumul în ecosistemul criptomonedelor și este aici pentru a rămâne. Tehnologia de realizare a unui anonimat real pentru utilizatorii de monede criptografice a realizat progrese uriașe în acest an. Chiar dacă majoritatea tehnologiilor utilizate pentru îmbunătățirea anonimatului sunt încă în curs de dezvoltare cu Bytecoin și sunt singurul altcoin din exemplele de mai sus care oferă un produs finit și încă au o echipă de dezvoltare activă; încă se depun eforturi pentru finalizarea și a celorlalte proiecte. DarkCoin a anunțat asta Darksend+ vine la sfârșitul lunii iulie / începutul lunii august 2014 pentru a-l transforma și în produs finit. Celelalte părți lucrează la finalizarea proiectelor și la eliberarea rezultatului final. Anoncoin, Zerocoin și Cloakcoin au anunțat că noile funcții vor fi lansate la sfârșitul acestui an. XC este pe deplin funcțional, dar multe dintre caracteristicile sale sunt încă în curs de dezvoltare, iar planurile viitoare ale monedei par promițătoare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map