Dnevna trgovina: Nakup in prodaja Bitcoinov

Bitcoin, občasno je izjemna volatilnost in nizke provizije na trgovanje hkrati sanje dnevnega trgovca in najslabša nočna mora. Zaradi velikega priliva trgovcev začetnikov, ki poskušajo dnevno trgovati z Bitcoini, močno investiranih posameznikov, ki manipulirajo s trgom, in množice trgovalnih botov, ki potiskajo ceno v pogosto nepredvidljive smeri, se povprečnemu trgovcu pogosto zdi nemogoče vedeti, kdaj trgovati . Vendar je mogoče. Ne morem govoriti o rezultatih nikogar, vendar sem s spodnjimi koraki dosegel kar nekaj uspeha.

1. Bodite disciplinirani pri trgovanju z bitcoini.

Ena največjih napak, ki jih vidim pri Bitcoin trgovcih, tako začetnikih kot izkušenih, je omogočiti, da čustva vplivajo na njihovo trgovanje. Za to sem kriv tudi sam, tako kot vsi ljudje, ker bodo moji racionalni možgani poskušali upravičiti čustveno odločitev. Če vsi kazalniki kažejo navzdol in ste obtičali, da držite kovance, si ne dovolite, da se jih nerazumno držite, v upanju na nerealističen dvig. To bi bilo sprejemljivo za vlagatelja, za dnevnega trgovca pa ne. Občasno se vam lahko posreči in ujamete bikovsko past, v katero se lahko prodate, pogosteje pa ne. Enako velja za obratno. Med močnim relijem se ne zataknite v fiatu. Sprejmite svoje napake, kupite Bitcoin, preden ste izgubili preveč, in se naučite, na kaj morate biti pozorni v prihodnosti.

2. Tudi pri Bitcoinu zaupajte svojim kazalnikom.

Izberite a grafikon s kazalci, ki jih želite, in jih uporabite. Obstaja razlog, da večina poklicnih trgovcev uporablja množico kazalcev in pogosto oblikuje pravila ali algoritme, ki temeljijo na njih. Grafikoni vam bodo v kombinaciji z ustreznimi kazalniki dali veliko prednost pred večino trga. Omogočajo vam opazovanje trendov, poenostavitev odločitev in logično analizo trga. Čeprav se Bitcoin morda ne obnaša popolnoma enako kot drugi trgi, je dovolj podoben, da uporablja veliko istih orodij kot tradicionalni trgovec na dan.

3. Inteligentno izberite orodja za analizo Bitcoin grafikonov.  

Izbira naključnih kazalnikov z naključnimi nastavitvami vam ne bo povedala ničesar o trgu Bitcoin ali morebitnih trendih. Še huje, tvegate, da se zavedete z napačnimi podatki. Če nimate izkušenj z analizo grafikonov ali uporabo indikatorjev, predlagam, da začnete z nekaj drsečimi povprečji. Raje imam EMA (eksponentno drseče povprečje) kot SMA (preprosto drseče povprečje), vendar dejansko uporabljam 2–4 od vsakega. Ko začenjate, bi zadostovala ena dolga EMA s številnimi obdobji med 17 in 50 in ena kratka EMA s številnimi obdobji med 5 in 13. Poskusite se tudi izogibati prekratkim časovnim intervalom. 5-minutni časovni interval bo vseboval preveč hrupa, da bi bil koristen. 15 minut je boljše, a vseeno nekoliko krajše za moj okus. 30 minut ali več bo na splošno občutno olajšalo opazovanje trendov. Krajši intervali so lahko koristni za ogled potencialnih trendov, vendar se jih ne sme uporabljati izključno za sprejemanje trgovinskih odločitev.

4. Ne preobremenjujte se z informacijami. Preveč kazalcev lahko zmanjša vašo percepcijo trendov v ceni Bitcoin. 

Lahko je skušnjava, da grafikon napolnite z vsemi razpoložljivimi kazalniki in pričakujete, da boste v celoti analizirali trg, toda to je past. Ko kopičite vedno več informacij, lahko izgubite izpred oči večjo sliko in majhne podrobnosti. Prevelika analiza posameznega grafikona vas lahko oslepi. Poskusite omejiti število kazalcev na posameznem grafikonu na znesek, ki ne povzroča velike nereda. Izberite tudi kazalnike, ki se med seboj sinergirajo, namesto tistih, ki imajo malo povezave s slogom trgovanja, ki ga opravljate, to je dnevno trgovanje z bitcoini. Analiza, ki se vrača leto dni nazaj, vam verjetno ne bo pomagala, saj bi vas danes morali bolj skrbeti, dolgoročna rast Bitcoina pa je zelo malo povezana z grafikoni. Če še vedno želite uporabiti več kazalnikov, predlagam uporabo več grafikonov. Običajno uporabljam nekaj kart naenkrat z različnimi časovnimi intervali in kazalniki, tako da lahko hitro dobim občutek za različne vidike trga, ne da bi “pogrešal gozd za drevesa”.

5. Preberite novice. Vse novice, povezane z Bitcoinom, ne bodo vplivale, BODO pa velike novice.  

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Na večini trgov lahko dobre ali slabe novice močno vplivajo na ceno delnice, prihodnosti, izvedenih finančnih instrumentov itd. To ne velja le za Bitcoin, ampak se pogosto tudi okrepi. Dobre novice lahko privedejo do novih višin, slabe novice pa lahko povzročijo, da se zruši do najnižjih vrednosti, ki so del prejšnjega najvišjega. Spremljajte vse Bitcoin in novice o splošni digitalni valuti. Če se je zgodilo nekaj neverjetnega, je dobro, da kupite in zadržite. Če so novice slabe, pričakujte, da bodo medvedi prišli. Čeprav je slabo trgovati z lastnimi čustvi, je vseeno pomembno razumeti čustveno trgovanje drugih.

6. Bodite pripravljeni na preboje, v ceni Bitcoin, z močnimi trendi.  

Ta ideja se je dotaknila v # 5.  Dnevno trgovanje z bitcoini je zelo zabavno in je lahko zelo koristno. Vendar pa morate biti pripravljeni, da preklopite na bikovski način vlagatelja, če se trg preusmeri v drugi rally slog. To se običajno zgodi v trenutkih, ko novi deli prebivalstva začnejo sprejemati Bitcoin, zgodi se nov, pozitiven preboj v uporabi, regulaciji ali razvoju in prihajajo velike naložbe. V preteklosti so ta zborovanja povzročila ceno povečanje za red velikosti ali več. Nasprotno, če novice niso bile nič drugega kot negativne, podjetja, povezana z Bitcoini, gredo v stečaj in splošno prebivalstvo postaja vse bolj dvomljivo, morda je čas, da prodate in naredite korak nazaj. Nikoli ne poskušajte ujeti padajočega noža. Precej bolje je zamuditi dno in vplačati, ko se je cena nekoliko stabilizirala, kot pa v času močnega padajočega trenda, samo da bi cene padale vedno nižje. V obeh primerih se uporabnost grafikonov in kazalnikov znatno poslabša. Še vedno jih je mogoče uporabljati, vendar se nanje ne smemo popolnoma zanašati.

Upoštevanje teh pravil vam bo skupaj z nekaj raziskavami, kako delujejo različni kazalniki, omogočilo dnevno trgovanje z bitcoini z relativno varnostjo. Seveda nič ni jamstvo in to še posebej velja na takem trgu. V nasprotju s številnimi drugimi naložbami lahko Bitcoin potencialno zelo hitro doseže obe skrajnosti. Poleg tega pa so lahko same borze nepoštene, kot se je pokazalo v zadnjih mesecih. Verjamem v sedanje voditelje borznega trga in zelo zaupanja vredni igralci si prizadevajo vstopiti na trg, vendar trgujejo na lastno odgovornost. Nikoli ne trgujte dnevno Bitcoinov ali dnevno trgovanja z več, kot si lahko privoščite izgubiti.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map