Šest idej Bitcoin in Altcoins mora sprejeti I. del

V zadnjih petih letih sem opazoval razvoj kriptovalut, odkar je Satoshi Nakamoto prvič predstavil svoje zamisli Bitcoin. V tistem času je na prizorišče prispelo že več kot 300 novih kriptofonov, mnogi med njimi hitro izginjajo, niti opombe v večji zgodovini kripto gibanja. Razlog za vsak neuspeh je bil drugačen in nočem se zapletati v razpravo o njih. Namesto tega bi rad razpravljal o nekaterih idejah, za katere menim, da jih mora kripto skupnost sprejeti. Nekateri se morda zdijo nenavadni, nekateri pa obtožujoči, vendar mislim, da sem v svojih razlogih bolj ali manj pravilen. Da bi razložil svoj primer, bom moral navesti nekaj imen in morda užaliti nekatere ljudi. To ni moj namen, bo pač eden tistih neizogibnih primerov. To ni osebno, to je posel, zato nadaljujmo s tem razumevanjem.

1. Termodinamičnih zakonov ni mogoče prezreti

Dve najpomembnejši fizikalni zakoni v multivermi sta 1. in 2. zakon termodinamike. Prvi pravi, da energije ni mogoče ustvariti ali uničiti, temveč samo spremeniti iz enega stanja v drugega. Druga navaja, da sčasoma vse propade. Povsem nujno je, da ta dva zakona upošteva vsak razvijalec kovancev in vsak vlagatelj kovancev. Ne glede na to, ali rudarite s CPU, GPU ali ASIC rudarjem, kurite elektriko in elektrika ni zastonj. Dokler ne bomo rešili problema s proizvodnjo in porabo energije, bo to vedno večji dejavnik dolgoročne sposobnosti preživetja katere koli in vseh kripto valut. Ničesar ne moreš dobiti zastonj. To je temeljni zakon, ki ureja vesolje, in trditi, da je to neumno. Ko je Jackson Palmer ustvarjal Dogecoin to je naredil v šali in vsi, tudi Palmer, so bili presenečeni, da je vzletelo. Res je, da je mali Shiba Inu čudovit, vendar nihče ni mogel uganiti, da bo dož vzletel tako kot prej. Veliko ljudi pa je pravilno napovedalo, da bo zmanjkalo pare in strmoglavilo.

dogecoin_logo_large_verge_medium_landscapeResno, ta psička je OČARLJIV

Bitcoin je bil zasnovan tako, da potrebuje skoraj stoletje, da ga popolnoma izkoristi, in Nakamoto verjetno nikoli ni predvideval, da bo dosegel široko splošno uveljavitev. V desetletju zagotovo ne. Doge je bil po drugi strani zasnovan z izrecnim namenom splošnega sprejemanja, da bi ustvaril “valuto prevračanja”, in naj bi ustvaril 80 milijard enot. Nato je bila sprejeta odločitev, da se bodo proizvajale za nedoločen čas, kar je v nasprotju z zakoni ponudbe in povpraševanja. Brez omejitve njihove proizvodnje kmalu ne bi prišlo do donosnosti zaradi vedno večje ponudbe in stalnih ali naraščajočih stroškov proizvodnje. Ko bi donosnost padla, bi se spodbuda za nadaljnje delo zmanjšala, rudarji pa bi prešli na bolj zelene pašnike. Kot lahko vidite na naslednjem grafikonu, je bila cena doža v konstantnem padajočem naklonu. 180 dni Doža Opazite, kako se je dož januarja močno povečal, ko je skupnost poslala jamajško ekipo za bob v Soči. Potem je februarja spet poskočil, preden je padel. Še en, manjši skok je bil posledica uspešnega sponzorstva Josha Wisea pri NASCAR. Po tem je vrednost stalno padala. 30 dni doža Zgornja grafika je 30-dnevni posnetek doževega trga. S primerjavo obeh grafov lahko vidite, kako je dož v 90 dneh prešel s 60 na 30 milijonov dolarjev. Ni naključje, da je trenutno v obtoku 80 milijard dožov, do konca leta pa jih pričakujemo še 20 milijard. Čeprav je bilo nekaj podjetij, ki so v zadnjem času začela sprejemati doge kot možnost plačila, ne pričakujem, da se bo ta trend nadaljeval. Ni razloga, da bi to storili, če vrednost še naprej pada. In še naprej bo upadala, ko bo postajalo vse več dožev, kar bo vodilo do hiperinflacije. Zakaj bi zjutraj sprejel doža, ocenjenega na .00049, vedoč, da bo verjetno vreden .00045, ko zaprem trgovino? Bitcoin je imel nihajna nihanja cen, toda ker je bilo znano, da bo kdaj proizvedeno le končno število bitcoinov, je bilo komercialno posvojitev izračunano tveganje z dolgim ​​pogledom. Dobave dogea ne bo nikoli konec, zato ni razloga, da bi pričakovali, da se bo cena kdaj zvišala. Tudi če bi Doge algoritme preusmeril na PoS in / ali merge-mining, cena nikoli ne bo narasla.

2. Večje ni nujno boljše

Številni drugi kovanci, ki so videli uspeh Dogea in so ga popolnoma napačno razumeli, so skočili na glavo in se odločili za smešno visoke številke “Naslednja velika stvar.” Kittehcoin (25 milijard), Infinitecoin (90 milijard) in drugi kovanci so se odločili, da bi odstranil doža in postal nova internetna ljubica. In vsi so hudo zatajili, na presenečenje kar nekaj opazovalcev, tudi mene. Če bi mi leta 2011 rekli, da bi kripto valuta s psom za maskoto absolutno zdrobila DVE kriptovalute z mačjimi temami (Kittehcoin in Catcoin), bi se vam smejal. Pa vendar se je zgodilo. Razlogov je veliko in prepričan sem, da bo nekdo napisal “Kako je dož premagal mačke” in z veseljem bom prebral ta članek, ker se rad učim novih stvari. Po mojem mnenju je najbolj absurden primer te dirke Več kovancev = več priljubljenosti XXL kovanec, ki obljublja, da bo izdal “2.800 milijard (sic)”. Za referenčni okvir, zakaj je to smešno (če ni takoj razvidno), je človeška populacija 6 milijard. To pomeni, da bi lahko vsak moški, ženska in otrok na planetu prejel 400 teh XXL kovancev, nekaj pa bi jih še ostalo. To v veliki meri zagotavlja, da nikoli ne bi bili vredni ničesar.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

3. Manj ni vedno več

Očitno je, da zgornja lekcija ne bi smela omejiti števila proizvedenih kovancev, kajne? Navsezadnje je Bitcoin kodiran tako, da proizvede le 21 milijonov enot, skupaj. Medtem ko je vsakega mogoče razdeliti na 8 decimalnih mest, to še vedno pušča bitcoin, ki ima lahko pomembno moč na trgu, tudi s številom bitcoinov, ki so bili v prvih dneh nepovratno izgubljeni, preden so dejansko imeli resnično vrednost. (Da ne omenjam ogromnih posesti Satoshija Nakamota.) Delal je po načelu pomanjkanja in verjetno poskušal dokazati, da dogecoin ni najbolj neumna ideja za hit kripto, nekdo je razvil 42 Coin, sklicevanje na klasiko Douglasa Adamsa “The Hitchhiker’s Guide to Galaksija. ” Teh bi bilo kdaj le 42, kar je pripeljalo do absurdno visoke začetne vrednosti 800.000 USD. Ni treba posebej poudarjati, da je mehurček skoraj takoj počil in cena je znašala 9.000 dolarjev. 180 dni od 42   Mimogrede, ta hiter zrušitev me pripelje do moje naslednje točke…, ki bo zajeta naslednji teden, v drugem delu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map