Japonska se vzdrži predpisov, posledice za ceno Bitcoin

Liberalno demokratska stranka (LDP), prevladujoča stranka v japonski politiki od leta 1955, je napovedala, da ne bo sprejela nobene zakonodaje, katere cilj je omejiti ali urediti Bitcoin kakorkoli. Ta napoved prihaja v luči premislekov japonske vlade pri pisanju zakonov o Bitcoinu po zakonu po zloglasnem Mt. Gox se je zrušil konec leta 2013. Mt. Gox je bil največja svetovna borza Bitcoin v času pred njenim neuspehom in je bil odgovoren za večino transakcij Bitcoin na svetu. Mt. je v sijočem prikazu nesposobnosti ali tistega, kar nekateri menijo za namerno prevaro. Gox je dovolil, da je izginilo 850 tisoč bitcoinov. V času tega izginotja so bili bitcoini vredni več kot 450 milijonov USD.

Na srečo si je japonska liberalno-demokratska stranka namesto, da bi naglo sprejemala omejevalno zakonodajo o menjalnicah Bitcoinov ali sami valuti, vzela čas in razmislila, ali naj takšno zakonodajo sprejme. Očitno so se odločili, da ne bodo sprejemali regulacije Bitcoinov; Takuya Hirai, poslanec LDP in vodja oddelka za internetne medije LDP, je spregovoril v imenu stranke in za Reuters povedal, da “smo v bistvu sklenili, da se bomo za zdaj izognili premiku k pravni ureditvi.”

Potencialni učinki zakonodaje na ceno Bitcoin

Napoved LDP, da bodo glede vprašanja zakonodaje Bitcoin ostali nevtralni, verjetno pomeni izogibanje metom za ceno Bitcoin. Sodeč po preteklih reakcijah cene Bitcoinov na poskuse Kitajske, da Bitcoin prepove iz njihove države, se zdi verjetno, da bi kakršno koli izvajanje zakonodaje Bitcoin povzročilo začasno povečanje nestanovitnosti cen Bitcoinov, bolj kot običajna stopnja nestanovitnosti cen Bitcoinov , in morda dolgoročni padec cene Bitcoin.

Vendar pa je nedavno prestrašila bitkoinsko rudarsko področje, Ghash.io, doseganje 51-odstotne zgoščevalne moči je v skupnosti Bitcoin ustvarilo manjšino, ki podpira vladno regulacijo Bitcoinov. Z ideološkega vidika je nelogično pozivanje k vladni ureditvi, ki prevzame zaupanje v vlado, da uredi rudarske bazene Bitcoinov, ker so odpravili nezaupljivo naravo Bitcoinov. Protislovno je s splošno sprejeto libertarno ideologijo, ki obstaja vsaj ohlapno v večini skupnosti Bitcoin. Ne glede na ideološke filozofije pa je objektivno dejstvo tega, da obstaja majhna podpora vladni ureditvi Bitcoinov..

Kaj bi lahko ureditev Bitcoin pomenila za ceno Bitcoin? Očiten odgovor je, da bo vsak vladni poskus regulacije Bitcoinov pritiskal na ceno Bitcoin navzdol, ker bi verjetno marsikoga povsem odgnal od Bitcoina.

Vendar to predpostavlja, da bi vlada sprejela zakonodajo za omeji uporabo Bitcoinov. Kaj če vlada naredi nekaj, da spodbudi njeno sprejemanje, na primer, da to nekako poveže z oskrbo centralne banke s poceni krediti? V takšnih razmerah bi cena Bitcoinov naglo naraščala, skupaj z vsemi ostalimi področji gospodarstva, ki se zaradi politike poceni denarja centralne banke močno napihnejo. Na žalost bi bilo povišanje cene Bitcoinov izjemno začasno. Mehurček bi se verjetno v določenem trenutku podrl, potem ko je zadevna centralna banka sklenila pogodbo o dobavi posojil. Torej, učinki vladnega posredovanja na ceno Bitcoin v takoj izraz lahko gre v katero koli smer. Toda dolgoročno Učinki so negativni v smislu ohranjanja naraščajočega trenda cene Bitcoin.

Ali vladna uredba ne bi Bitcoina naredila varnejšega in povzročila, da bi se cena Bitcoina zvišala?

Predpostavimo, da vladno posredovanje ne vpliva neposredno na ceno Bitcoin. To bi se zgodilo najverjetneje, ker zakonodaja ne bi bila namenjena Bitcoinu samemu, temveč Bitcoin borzam. Recimo, da so vlade omejile delovanje borz bitcoinov. Morda se zdi, kot da bi tovrstna ureditev naredila Bitcoin trg varnejšim in s tem stabilizirala ceno Bitcoin. Vendar, kot smo razpravljali, oviranje trga borz bitcoinov, četudi za namene “varstva potrošnikov”, spodbuja vzpostavitev borznega monopola. Predstavljajte si, če bi vlada posredno – ali neposredno – ustanovila eno samo Bitcoin borzo ali majhno, tesno povezano skupino borz, ki bi prevladovala nad transakcijami Bitcoin v tej državi..

Kaj če bi ta borza ali medsebojno povezana borza na koncu postala druga Mt. Gox in strmoglavil zaradi nesposobnosti ali namerne prevare? Cena Bitcoinov bi strmo padala, tako kot takrat, ko je padel pravi Mt Gox. V nasprotju s fiatom pa več bitcoinov ni mogoče ustvariti iz nič, da bi podprli insolventno entiteto. Ne bi bilo mogoče rešiti te rešitve, ki bi bila za vse namene zelo podobna tradicionalnemu bančnemu sistemu, ki ga podpira vlada..

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Prav tako je verjetno, da bi bil padec cene Bitcoina v tej hipotetični situaciji še slabši. Ko Mt. Gox se je zrušil, potrošniki so imeli na izbiro več izmenjav Bitcoinov, na katere so se lahko prosto preselili, in to zelo verjetno je povzročilo trenje, ki je zmanjšalo padec cene Bitcoinov. V razmerah, ko za vsako državo, ki trguje z bitcoini, obstaja en monopol, ki ga je vzpostavil državni organ, bi ovire za vstop, ki jih določajo predpisi, verjetno onemogočile migracijo na borzo druge države, če bi bila menjava ene države neuspešna. Rezultat takšne omejitve konkurence bi v primeru neuspešne menjave znižal ceno Bitcoina. Tu lahko vidimo, da bi katera koli uredba o Bitcoinu vplivala na ceno Bitcoin, ki je lahko predvidena ali pa tudi ne ob sprejetju takšne regulativne zakonodaje.

Poleg ekonomske teorije in hipotetičnih razmer je dejstvo, da se je Japonska odločila, da bo japonski trg Bitcoin ohranila prost in neurejen. Ali bo japonska vlada glede vprašanja regulacije Bitcoinov ostala nevtralna, ne more biti gotovo. Toda trg bo za zdaj ostal prost in ceno Bitcoina bo določala prosta igra na trgu in ne nevidne posledice vladnega posredovanja. Iz te nadaljnje japonske nevtralnosti lahko ekstrapoliramo, da so dejavniki, ki določajo trenutni sploščeni trend cen Bitcoinov, zaenkrat enaki.

Dokler stvari ostajajo enake, je analiza, ki jo je ta avtor opravil v prejšnji Članek bo ostala nespremenjena. Trenutna cena Bitcoinov bo v naslednjih dveh tednih ostala stabilna in morda celo rahlo narasla, dokler ameriška zvezna vlada ne začne dražbe zaseženih bitcoinov Silk Road. Po tej točki ostaja neznano, kaj se bo zgodilo s ceno Bitcoin. Draženi bitcoini bi lahko preplavili trg in s tem znižali ceno Bitcoina ali pa bi jih kupec kovancev Silk Road lahko zadržal, kar bi lahko ohranilo trenutni trend cen Bitcoinov ali služilo kot katalizator za novo nihanje navzgor v ceni Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map