Kako anonimni DarkSend Darkcoina pomaga Bitcoinu

Nedolgo nazaj sem objavil članek z orisom Darkcoin, in se podrobno seznanil s sistemom DarkSend. Od takrat sem spoznal, kako resnično revolucionaren bi lahko bil ta program. Zaradi svoje narave bi Darkcoin lahko spodbudil ne samo sebe, ampak tudi Bitcoin prav tako. Najprej pa najprej.

Ali je Darkcoin anonimen? In kaj je Darksend? Povzetek, kako deluje Darkcoin

DarkSend deluje na način, ki je zelo podoben mešalniku, kar je ideja, ki obstaja že nekaj časa, vendar z nekaj specifikacijami, ki povečujejo učinkovitost. Preživel je več sprememb in posodobitev, toda najnovejša izdaja, kandidat za izdajo 2 (RC2), se približuje popolni anonimnosti.

Ko uporabnik, recimo mu Tim, pošlje temne kovance prek DarkSenda drugemu uporabniku, recimo ji Sandy, mora poslati 10 temnokovancev, tudi če je ta znesek večji od tistega, ki bi ji jo želel plačati. Nato DarkSend da svoje kovance v sklad in ustavi, dokler dva dodatna uporabnika ne začneta transakcij. Ti novi uporabniki bodo v bazen dodali svojih 10 temnih kovancev, DarkSend pa 30 kovancev zmeša v naključni izbor. Če predpostavimo, da je Tim hotel poslati Sandy 8 temnih kovancev, bi bilo v tem trenutku 8 Sandcoinov deponiranih v Sandyino denarnico, vendar bi bilo teh 8 kovancev mešanica kovancev vseh treh uporabnikov, ki so sprožili transakcije. Preostala 2 Timova kovanca sta položena na naključni naslov bazena (RPA), ki je bil ustvarjen med transakcijo. Ta RPA ni vezan na nobenega uporabnika, zato se ni mogoče povezati z določenim uporabnikom, Tim pa lahko dostopa do njega.

Ta postopek se dogaja tudi pri preostalih dveh uporabnikih, ki so poslali 10 temnih kovancev tudi prek DarkSenda, zato na koncu ni mogoče ugotoviti, katera transakcija je bila povezana z določenim uporabnikom. Zunanjemu opazovalcu 3 uporabniki vstavijo 30 temnih kovancev, 3 – 6 naslovov pa prejme kovance (3, če je vsak uporabnik nameraval poslati celih 10 temnih kovancev, do 6, če je nameraval vsak uporabnik poslati manj kot 10 temnih kovancev)..

Torej, kako to vpliva na Bitcoin? Ali je Darkcoin dobra naložba?

No, ne neposredno. Čeprav obstajajo razvijalci, ki delajo na podobnih sistemih, ki bi lahko sodelovali z Bitcoinom, pa zapletenost doseganja resnične anonimnosti s to metodo zahteva precejšnje naložbe v razvoj programske opreme, s katero bi se z njo lahko ukvarjali. Če se ključni razvijalci Bitcoinov ne odločijo, da bodo to vrsto sistema vključili neposredno vanj, potem verjetno ne bo ustrezalo Darkcoinu.

Vendar je to bistvo. To je ravno razlog, da bo Darkcoin rasel, in tudi razlog, da bo to koristno za Bitcoin. Zahvaljujoč zmožnosti anonimnosti DarkSend obstaja velika verjetnost, da bodo Darkcoin posvojili posamezniki, ki se preveč ukvarjajo s prikrivanjem identitete. Čeprav je za to veliko upravičenih razlogov, obstaja tudi veliko “temnejših” razlogov. Bitcoin je včasih trpel zaradi svojega slovesa kot “anonimne valute” (ki se ne uporablja) za spletne črne trge.

Ker Bitcoin NI anonimen in zato predstavlja tveganje za posameznike, ki dostopajo do teh trgov, se zdi verjetno, da bodo nekateri namesto njih začeli sprejemati Darkcoin. To bi lahko pospešilo rast Darkcoina, močno povečalo obseg trgovanja, hkrati pa izboljšalo ugled in legitimnost Bitcoina hkrati.

Ali je nujna ločitev med anonimno naravo Darkcoina in transparentnostjo Bitcoina, pomešanega s psudonimnostjo?

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Očitno bi bil to z dovolj dela integriran sistem brez potrebe po več valutah. Vendar mislim, da bi to škodilo. Ena največjih prodajnih točk Bitcoina je javna knjiga, ki jo je mogoče enostavno analizirati. DarkSend je briljantna ideja in Darkcoin se bo s takimi spretnimi razvijalci zelo dobro znašel, vendar bi morale valute ostati ločene.

Bitcoin se bori za splošno sprejemanje, cena stabilizacija in preglednost. Regulatorji, vlade, banke in javnost ga vsi osredotočajo. Vsak poskus povečanja anonimnosti Bitcoina bi bil strelivo za nasprotnike. S trenutno ločitvijo lahko Bitcoin ostane na svetlobi, Darkcoin pa lahko ostane skrit in uspeva v temi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map