Kako kupiti Zcash – vodnik za začetnike

Kako kupiti Zcash – vodnik za začetnike

Ko se potreba po anonimnosti povečuje v spletu, ljudje iščejo druge rešitve kot Bitcoin (kar še zdaleč ni anonimno). Zcash (ZEC) je ena takih rešitev, svetovno znana kot zasebni kovanci. V naslednjem prispevku bom na kratko razložil, kaj je Zcash in kako ga lahko kupite na spletu.

Kako kupiti Zcash Povzetek

Evo, kako kupiti Zcash v 4 preprostih korakih:

Če vam CEX.io ne uspe, je tu nekaj dodatnih možnosti za nakup Zcash:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

* Uporabniki eToro: 75% maloprodajnih CFD računov izgubi denar. Vaš kapital je ogrožen

Tako lahko na kratko kupite Zcash. Če želite podrobnejši pregled o Zcashu in različnih možnostih nakupa v spletu, nadaljujte z branjem, tukaj bom zajel:

1. Kaj je Zcash (ZEC)?

ZCash je projekt, ki ga vodi Zooko Wilcox, ki je tu za reševanje enega najnujnejših bitcoinov – sledljivosti.

Zcash je pravzaprav vilica Bitcoina z dodano anonimnostjo. Nekatere raziskave kažejo, da je anonimnost ZCash bistveno močnejša od tistih, ki jih zagotavljajo druga omrežja, usmerjena v zasebnost, kot sta Dash ali Monero..

Kot morda veste ali ne, Bitcoin ni popolnoma anonimen. Za reševanje te težave ima Zcash poleg bitcoina dodano še eno glavno funkcijo, in sicer povsem zasebne transakcije.

To pomeni, da sta prejemnik in poslani znesek varovana kot skrivnost, neznana nikomur, razen pošiljatelju in prejemniku.

Zdaj verjetno razmišljate: če so zneski tajni, kako naj vem, da ne nastajajo novi kovanci in napihnejo količino obstoječih kovancev?

Odgovor se imenuje Zero-Knowledge proofs ali zk-SNARK.

zk-SNARK je način dokazovanja, da nekaj poznate, ne da bi dali kakršne koli informacije o sami stvari. Čeprav je preveč tehnično, da bi se vključili v to objavo, bom rekel, da se uporablja v ZCashu, da dokaže, da je transakcija veljavna in ne ustvarja novih kovancev, ne da bi podala informacije o zneskih in prejemnikih.


2. Kako kupiti Zcash (ZEC)?

1. korak – Pridobite denarnico Zcash

Pred nakupom Zcash-a si morate najprej priskrbeti denarnico Zcash, v kateri boste hranili svoje kovance. Obstajata dve glavni vrsti denarnic – denarnice s strojno opremo in denarnice s programsko opremo.

Denarnice strojne opreme Zcash

Strojne denarnice so verjetno najvarnejši način, kako lahko shranite svoj Zcash, saj je zasebni ključ vaših kovancev brez povezave v sami napravi. Pri denarnicah strojne opreme je treba upoštevati dve glavni podjetji.

Ledger – Denarnice strojne opreme Ledger omogočajo shranjevanje, pošiljanje in prejemanje Zcash prek aplikacije Ledger Live. Aplikacijo lahko uporabljate prek namizja in mobilne naprave. Trenutno obstajata dva modela glavne knjige – Nano S in Nano X (slednja omogoča funkcije Bluetooth za uporabo z vašim mobilnim telefonom). Tu lahko preberete moj pregled knjige.

TREZOR – Glavni modeli podjetja TREZOR, TREZOR One in TREZOR Model T, vam omogočajo enostavno in varno shranjevanje, pošiljanje in prejemanje Zcash-a. Glavna razlika med modeli je, da ima Model T zaslon na dotik za lažjo uporabnost in tudi boljšo zasebnost. Tukaj lahko preberete moj TREZOR-ov pregled.

Denarnice programske opreme Zcash

Programske denarnice je mogoče brezplačno prenesti, vendar veljajo za manj varne kot denarnice za strojno opremo. Programske denarnice hranijo vaš zasebni ključ v vaši napravi (namizje, mobilni telefon, tablični računalnik), ki je vedno povezana z internetom in je zato v večji nevarnosti, da jo vdrete.

Coinomi – mobilna denarnica za kriptovalute, ki je na voljo tako za iOS kot za Android, ki vam omogoča, da imate Zcash. Tu si lahko preberete moj Coinomi pregled.

Exodus – denarnica, ki je preprosta za uporabo na namizju in vam omogoča shranjevanje Zcash-a in številnih drugih kriptovalut. Ta denarnica je izredno priporočljiva za nove uporabnike, saj jo je zelo enostavno namestiti in upravljati. Moj pregled Exodus si lahko preberete tukaj.

Jaxx – znan tudi kot Jaxx Liberty. Jaxx je mobilna denarnica za kriptovalute, ki ima tudi namizno različico, ki jo je mogoče seznaniti. Denarnica podpira Zcash in vrsto drugih altcoinov. Tukaj lahko preberete moj Jaxxov pregled.

Denarnica ZEC-QT – Denarnica je na voljo za mac in windows in je polno vozlišče, kar pomeni, da boste morali v svoj računalnik prenesti celotno verigo blokov Zcash. Ko jo namestite, lahko denarnico uporabite takoj, vendar ne boste mogli videti transakcij, preden jo pustite sinhronizirati približno eno noč, odvisno od vaše internetne povezave.

Za dodatne možnosti si lahko ogledate celoten seznam Zcash tukaj podpira denarnice.

Poiščite svoj naslov Zcash

Ko imate denarnico, je čas, da poiščete svoj naslov Zcash. Zcash ima dve obliki naslovov:

Pregledni naslovi – Podobno kot pri Bitcoinu, kjer je na verigi blokov vse vidno. Ti naslovi se začnejo z “t”.

Zasebni naslov – za anonimno zasebno pošiljanje sredstev. Ti naslovi se začnejo z “z”.

Za sredstva, poslana z borze, boste morali uporabiti naslove “t”.


2. korak – Poiščite borzo Zcash

Nakup Zcash prek eToro

eToro je verjetno najlažji način nakupa Zcash samo za naložbene namene. eToro vam omogoča preprosto vlaganje v Zcash z zelo nizkimi honorarji. V čem je ulov? Do svojih kovancev dejansko ne morete dostopati, lahko jih le zamenjate nazaj v fiat valuto.

Ta metoda je verjetno najbolj primerna za špekulante, ki želijo zaslužiti z naložbami v kovanec. Če pa iščete anonimnost Zcash ali želite dejanske kovance poslati nekomu drugemu, predlagam, da se tej metodi izognete. Celoten pregled eToro si lahko preberete tukaj.

Nakup Zcash prek CEX.io

CEX.io je ena vodilnih kripto borz. Ponuja možnost nakupa Zcash (ZEC) prek svoje posredniške storitve in svoje platforme za trgovanje. Načini plačila vključujejo kreditno kartico, zaradi česar je eden najlažjih postopkov nakupa (čeprav nekoliko dražji od bančnega nakazila). Tu lahko preberete moj celoten pregled CEX.

Kupite Zcash prek Coinbase

Coinbase je ameriška borza kriptovalut, ki ponuja številne druge storitve, vključno z denarnico, skrbniškimi storitvami in drugimi. Zcash lahko kupite na Coinbase prek njihove posredniške storitve (preproste, a dražje) ali trgovalne platforme Coinbase Pro (za napredne uporabnike).

Coinbase sprejema uporabnike iz 103 držav po vsem svetu, njegovi načini plačila pa vključujejo debetne kartice in domače prenose, kot sta ACH in SEPA. Celoten pregled Coinbase si lahko preberete tukaj.

Kupite Zcash prek Binancea

Binance je največja kripto izmenjava kripto in eden vodilnih v industriji. Če želite kupiti Zcash in ste že lastnik druge kriptovalute, lahko z Binanace izmenjate podatke. Celoten pregled Binance si lahko preberete tukaj.

Za več možnosti nakupa si lahko ogledate celotno Zcash tukaj podpira izmenjave.

3. korak – Dvignite svoj Zcash

Ko kupite kovance, je čas, da jih dvignete v denarnico. Če pustite kovance na borzi, tvegate, da jih boste izgubili, če bo borza vdrla ali bo postala insolventna. Kovance pošljite v svojo denarnico (z uporabo prosojnega naslova, ki ste ga dobili v 1. koraku).

Prosojnemu naslovu lahko sledite v katerem koli raziskovalcu blokov, ki sledi Zcash Blockchain, kot je npr ZCha.in tako da preprosto prilepite svoj naslov v iskalno vrstico.


3. Pogosta vprašanja

Kakšna je cena Zcash-a?

Cena 1 ZEC = 84 USD

Kako začnem rudariti Zcash?

Za podrobno razlago vsakega koraka si oglejte moj Zcash rudarski vodnik.

4. Zaključek

Ko se bodo ljudje (in vlade) začeli zavedati, da Bitcoin ne zagotavlja resnične anonimnosti, bo priljubljenost kovancev za zasebnost še naprej naraščala. Zcash je trenutno eden izmed najboljših 3 kandidatov v tej kategoriji (druga dva sta Monero in Dash).

Upoštevajte, da če želite resnično anonimnost, začnite postopek še pred nakupom svojih kovancev. Kako dobro ostati anonimen v spletu, lahko dobite v mojem vodniku o anonimnem nakupu kriptovalut.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map