Membru al Comitetului executiv al Băncii Centrale Europene este împotriva Bitcoin

Yves Mersch, membru al comitetului executiv al Băncii Centrale Europene, s-a pronunțat public împotriva Bitcoin, citând volatilitatea sa, lipsa acceptării pe scară largă și descentralizarea ca motive pentru care Bitcoin nu este un sistem monetar viabil care să înlocuiască sistemele monetare fiat controlate de guvern. Bineînțeles, Mersch susține că singura modalitate de a realiza o creștere economică durabilă este folosind euro, moneda oficială a Uniunii Europene, mai degrabă decât folosind orice formă descentralizată sau ceea ce Mersch numește monede „locale”. El a ajuns chiar să afirme că utilizarea monedelor „locale” de către diferite regiuni europene a stagnat chiar și creșterea economică.

Mersch despre volatilitatea Bitcoin:

Cu toate acestea, pierderile de curs valutar pot anula rapid acest avantaj. De exemplu, cursul de schimb Bitcoin, determinat de cerere și ofertă, a scăzut de la 170 EUR la 70 EUR în aprilie 2013 după ce schimbul Bitcoin a suspendat temporar tranzacționarea și a declanșat vânzarea de panică. ”

În lipsa acceptării:

La nivel mondial, există probabil cel mult două milioane de utilizatori Bitcoin și doar câteva mii de companii și furnizori de servicii care acceptă bitcoins. Din acest motiv, bitcoinii au fost, de asemenea, denumiți „o monedă regională a internetului”.

Despre descentralizare:

Alte scăderi de preț au avut loc după atacurile hackerilor, când Bitcoins au fost furați de mai multe ori. Acest lucru s-a întâmplat cel mai recent în februarie 2014 și a dus la lichidarea Mt. Gox. Deoarece platformele de tranzacționare Bitcoin nu sunt reglementate, sunt posibile și pierderi de 100%. Absența unui cadru juridic clar duce, de asemenea, la o nesiguranță juridică considerabilă în rândul utilizatorilor Bitcoin. Deși părțile interesate pot descărca foarte ușor aplicația pentru Bitcoin, nu înțeleg nici modul în care funcționează exact acest sistem de plăți, nici riscurile pe care le prezintă atunci când îl utilizează. ”

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Desigur, Mersch a făcut unele dintre cele mai elementare greșeli în ceea ce privește Bitcoin în criticile sale împotriva acestuia. În primul rând, în ceea ce privește volatilitatea Bitcoin, fluctuațiile bruște de preț ale prețului Bitcoin nu sunt în niciun caz o caracteristică inerentă sau naturală a acestei criptomonede. Motivul volatilității sale actuale este lipsa de acceptare, o altă problemă citată de Mersch în atacul său asupra Bitcoin – vom discuta această problemă mai târziu. Și, evident, și lipsa de acceptare nu este o caracteristică inerentă sau naturală a Bitcoin. Principalul factor care împiedică Bitcoin să fie acceptat pe scară largă ca sistem monetar pentru a înlocui sistemul bancar central actual este simplul fapt că Bitcoin este încă la început. Mersch compară un sistem monetar vechi de 5 ani cu un sistem de bănci centrale și de bani fiduciari care are peste un secol de istorie susținându-l. În mod clar, va dura ceva timp până când Bitcoin sau orice criptomonedă va deveni la fel de larg acceptată ca Euro sau Dolarul. Cu toate acestea, pe măsură ce Bitcoin devine mai larg acceptat, volatilitatea bitcoinului va scădea. În prezent, o tranzacție majoră poate modifica semnificativ prețul bitcoin. Odată ce va ajunge la punctul de acceptare largă, totuși, va tranzacționa la fel ca orice altă monedă fiat. De fapt, puterea de cumpărare a bitcoinului va fi mai stabilă decât moneda fiduciară.

Acest lucru ne aduce la cel de-al doilea argument pe care Yves Mersch l-a susținut împotriva Bitcoin: lipsa sa de acceptare. După cum sa menționat mai sus, această lipsă de acceptare nu este o caracteristică inerentă Bitcoin. Lipsa acceptării pe scară largă provine din simplul fapt că este un sistem monetar foarte nou. De fapt, tot mai mulți comercianți – ambii pe net si in fizic magazine– acceptă Bitcoin ca plată în fiecare zi. În plus, sunt dezvoltate noi tehnologii pentru a permite utilizatorilor Bitcoin a plati în Bitcoin la magazinele care nici măcar nu acceptă Bitcoin. Aceste evoluții tehnologice vor face mult mai ușoară utilizarea Bitcoin ca mijloc de schimb, făcând astfel mai probabil ca persoanele fizice să înceapă să-l utilizeze ca atare, ceea ce va duce în mod necesar la mai multe afaceri care acceptă Bitcoin pentru plată. Argumentul potrivit căruia Bitcoin nu este un mediu de schimb viabil din cauza lipsei sale de acceptare este complet eronat și ilogic. Singurul mod în care poate deveni larg acceptat este ca oamenii să o facă de fapt accepta aceasta. Dacă refuzi chiar să experimentezi cu el și îi încurajezi pe alții să stea departe de el, atunci desigur nu va deveni larg acceptat. Din fericire, există un număr tot mai mare de oameni care încep să adopte Bitcoin ca sistem monetar alternativ și ignoră aceste afirmații făcute de guvernele pur interesate.

În cele din urmă, Mersch susține că Bitcoin este periculos deoarece este dereglementat. Din cauza acestei dereglementări, Mersch spune că „pierderile de 100% sunt … posibile”. Da, ei sunt! Și acesta este un lucru foarte bun! Fără o plasă de siguranță, fără ca cineva să te salveze, trebuie să fii deștept cu modul în care gestionezi bitcoin-urile. Construirea unui sistem de socializare a oricăror pierderi efectuate pe piața Bitcoin va crea inevitabil un pericol moral; oamenii vor fi extrem de imprudenți și își vor arunca banii în orice număr de proiecte legate de cripto-monedă, fără a le studia și examina cu prudență. Dacă guvernul mă va salva atunci când îmi pierd banii, atunci de ce să-mi pese să-mi pierd banii? Lipsa reglementării a fost motivul exploziei de popularitate a Bitcoin, orice reglementare ar încetini creșterea Bitcoin sau o va inversa complet. Riscul și incertitudinea alcătuiesc esența pieței libere, a inovației și a creșterii, în timp ce reglementarea și „siguranța” forțată produc stagnare economică și regresie. Descentralizarea nu este un defect al Bitcoin. Descentralizarea este singurul motiv pentru existența Bitcoin.

În mod clar, Yves Mersch nu are o înțelegere reală a pieței libere sau a teoriei monetare, ceea ce este ironic, având în vedere faptul că face parte din consiliul executiv al Băncii Centrale Europene. Afirmațiile făcute de Mersch împotriva Bitcoin întăresc și mai mult faptul dureros de evident că nici o instituție monetară centralizată nu poate produce o creștere economică mai bună decât jocul liber al pieței. De fapt, băncile centrale înrăutățesc de obicei lucrurile; putem vedea această realitate dacă putem înțelege complet magnitudinea dezastru financiar pentru care ne-au creat băncile centrale. Bitcoin a fost creat pentru a face irelevante aceste instituții centralizate. Faptul că băncile centrale se sperie de ele este un semn foarte bun. Când Mersch spune că Bitcoin este rău pentru creșterea economică, înseamnă că Bitcoin amenință monopolul violent pe care Uniunea Europeană îl are asupra economiei europene și se teme să-și piardă slujba și puterea.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map