Ministrstvo za obrambo meni, da je Bitcoin potencialna teroristična grožnja

Pred kratkim se je pojavila novica, da bo Ministrstvo za obrambo ZDA študiralo Bitcoin, skupaj z različnimi drugimi tehnologijami, kot potencialne teroristične grožnje. Ministrstvo za zdravje skrbi, da bo Bitcoin zaradi hitrosti in anonimnosti Bitcoina omogočil enostavno in tajno izvajanje terorističnih dejavnosti. Čeprav so te predpostavke morda upravičene, je zaradi uspeha na trgu drog Deep Web Silk Road strah pred terorizmom res glavni razlog za to novo preiskavo Bitcoinov.?

Je Bitcoin zakonit? Seveda. Vendar se na Bitcoin uporabnike cilja

Kaj ta nova preiskava pravi o uporabnikih Bitcoina? To novico bi lahko razlagali tako, da ministrstvo za obrambo vsakogar, ki uporablja digitalno valuto, sumi, da je terorist. Ker je Bitcoin le ena izmed mnogih tehnologij, vključenih v to preiskavo, ali bi lahko Ministrstvo za obrambo sumljivo obravnavalo koga, ki bi uporabljal katero od teh tehnologij? Ta implikacija spominja na gorečo obrambo zvezne vlade špijunskih programov NSA in njihovo ogorčenje nad Edwardom Snowdenom ter razkritje tajnih dokumentov NSA. Politiki obeh strank so dejavnosti NSA pozdravili kot obrambo ameriških interesov pred teroristi. Vendar je bila večina vohunjenja Agencije za nacionalno varnost narejena za ameriške državljane.

Če bi nam naša vlada sprva zagotovila, da so zbirali le informacije o osumljenih terorističnih organizacijah, potem pa so nam Snowdenova uhajanja, skupaj s priznanji same NSA, povedala, da je NSA že nekaj let izvajala neupravičene vohunske operacije nedolžnih ameriških državljanov, povejte nam, da je NSA domneval, da so vsi Američani potencialni teroristi. Zdaj bi lahko Ministrstvo za obrambo z Bitcoinom delalo isto, ne glede na zakonitost Bitcoina samega.

Tako kot obstajajo predpostavke, da bi nadzorni program NSA lahko uporabili za odpravo kakršnih koli večjih političnih nasprotovanj, ali bi bilo mogoče, da bi Ministrstvo za obrambo to preiskavo uporabljalo kot orodje za ustrahovanje, ki ne bi ustavilo terorizma, ampak odvračalo od uporabe Bitcoin v celoti?

Bitcoin je varen in zakonit, vendar predstavlja grožnjo denarju, ki ga izda vlada

Ko bodo kriptovalute postajale vse bolj priljubljene, se bo povpraševanje po tradicionalnem denarju, ki ga nadzira država, zmanjšalo. Zmanjšanje povpraševanja po vladnem denarju je za vlado zelo slabo. Decentralizirana valuta lahko izstrada državo, saj glavni vir državne moči izhaja iz njene zmožnosti monopoliziranja monetarnega sistema z vsiljevanjem zakonitih plačilnih zakonov. Ker so njeni državljani prisiljeni sprejeti njen papirnati denar, lahko vlada neskončno napihne ponudbo denarja, da plača za vse, kar želi. Ta neomejena inflacija povzroča poslovni cikli, spodbuja popolno vojno in sproži množično prerazporeditev bogastva, ki bogati majhno manjšino ljudi na račun večine prebivalstva. Centralizacija denarja je končno gonilo vladne širitve, ki bi lahko zelo vodila do tiranije. Grožnja izgube najmočnejše verige, ki vlado veže na svoje podanike, je za državo veliko bolj strašljiva kot katera koli grožnja tujega terorizma.

Bitcoin to obrne na glavo. Je pravna alternativa vladnim valutam in je decentralizirane narave, pa tudi omejena količina, ki jo ustvarjajo rudarstvo, muhe pred načinom ravnanja s fiat valutami. Bitcoin je še vedno zakonit in še vedno obstaja, preprosto zato, ker so ga svetovne vlade ignorirale, dokler ni postal dovolj močan, da ga ni bilo mogoče zlahka zatreti. V tem trenutku se decentralizirano omrežje širi preširoko.

Kaj to pomeni za prihodnost Bitcoinov in vrednost Bitcoinov?

Upajmo, da to ne bo vplivalo na splošno sprejemanje Bitcoinov. Zaradi tehnologije verige blokov je skoraj nemogoče slediti transakcijam Bitcoin nazaj prvotnim strankam, ki so sodelovale v kakršni koli menjavi. To bi zahtevalo nevzdržno raven nadzora in porabo denarja za izsleditev udeležencev ene same transakcije. Ministrstvo za obrambo v bistvu ne bi imelo koristi, če bi se lotil takega programa, kljub vladni ljubezni do zapravljive porabe. Poleg tega so projekti, kot so Temna denarnica in Dark Market bosta povečala anonimnost Bitcoin transakcij.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Potencialne posledice Bitcoina so neverjetne. Čeprav ga mnogi štejejo za nič drugega kot za kul eksperiment s kriptografijo, ima Bitcoin potencial, da v celoti nadomesti sistem zatiranja, ki je nadzor centralne banke nad ponudbo denarja. Zvezna vlada to ve in se boji te možnosti. Omejitev valute na količino Bitcoina, ki je lahko minirano v skladu z jedrnim protokolom Bitcoin bi popolnoma zadušil njihovo sposobnost manipuliranja bogastva posameznika.

Ta novi podvig za omejevanje Bitcoina je verjetno še en poskus uničenja njegove anonimnosti in njegovega uvedbe pod zvezni nadzor. Vlada morda poskuša igrati na strah ameriških državljanov, da bi zrušili digitalno valuto, vendar je to obsojeno na propad. Po mnenju tega avtorja ta poskus verjetno ne bo dosegel nič drugega kot potratna državna poraba in večje zavedanje o obstoju Bitcoina, kar bo privedlo do večje sprejemljivosti Bitcoina kot medija izmenjave. Potem, ko se fiatne valute še naprej soočajo z zapleteno inflacijo, Bitcoin pa je minirano ob enakomernem zmanjševanju se bodo tabele začele obračati.

Težko je ugotoviti, kaj je namen te raziskave s tako omejenimi informacijami, vendar je široko področje nekoliko zaskrbljujoče. Najboljši primer je, da je to samo izguba časa in denarja, kar je že samo po sebi slabo. Najslabši primer je, da je to povezano z večjim projektom, ki nadaljuje nedavni vzorec uporabe “terorizma” kot izgovor za erozijo zasebnosti in svobode..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map