Pericolele Bitcoin

Bitcoin a făcut valuri pe piață până târziu. Moneda complet digitală a provocat chiar fundamentele sistemului financiar mondial și a ridicat întrebarea: poate exista o monedă care să nu fie susținută de metale prețioase sau de guvernele naționale? În timp ce moneda este încă la început, aceasta menține potențialul de a continua să crească și să evolueze. Totuși, potențialii investitori și mineri ar trebui să fie conștienți de faptul că există un risc ridicat în monedă.

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegeți este că Bitcoin nu este susținut de niciun guvern, trezorerie sau casă de compensare centrală. Valoarea sa nu derivă din aur sau din orice alt metal prețios. De-a lungul istoriei și până în 1971, majoritatea monedelor naționale au fost susținute de aur sau de o altă marfă. Cu toate acestea, după încheierea acordului Bretton-Woods, majorității monedelor li s-a permis să plutească pe piața liberă, cumpărătorii și vânzătorii stabilind valoarea reală a monedei. Monedele naționale sunt susținute de credința deplină a guvernelor lor naționale respective și acționează adesea ca un fel de referendum asupra unei națiuni date și a sănătății sale fiscale. De exemplu, o țară dinamică din punct de vedere economic, cu politici fiscale solide, se bucură, în general, de o monedă cu valoare ridicată.

Bitcoin nu este susținut de nimeni, cu excepția credinței cumpărătorilor și vânzătorilor de pe piață. Nu există o bancă centrală care să monitorizeze și să ajusteze evoluția monedei și nici o autoritate de conducere care să supravegheze dezvoltarea și evoluția monedei. Într-un anumit sens, Bitcoins își derivă valoarea din costurile forței de muncă și electricitate. Pentru a crea un Bitcoin, un „miner” trebuie să utilizeze hardware-ul computerului avansat pentru a rezolva ecuații complexe. Când ecuația este finalizată, se fac noi Bitcoins. Acest lucru creează un fel de valoare inerentă în Bitcoin.

Totuși, doar un număr mic de companii (la momentul scrierii acestui articol, aproximativ 1000) acceptă Bitcoins ca plată. Cu toate acestea, există numeroase schimburi Bitcoin care permit utilizatorilor să schimbe monede contra bani. În mare, aceste schimburi s-au dovedit a fi stabile, iar Bitcoin-urile au fost în mare parte lichide, ceea ce înseamnă că le puteți schimba în numerar. În ultimele zile, valoarea Bitcoins a crescut în mod sălbatic, totuși, crescând la peste 250 de dolari înainte de a scădea sub 100 de dolari. Sub aceste leagăne sălbatice, mai multe schimburi au fost forțate să se închidă.

Dacă toate schimburile Bitcoin ar fi închise și moneda ar deveni nelichidă, orice investitor rămas în posesia Bitcoins și-ar pierde toți banii. Chiar dacă Bitcoin rămâne convertibil cu alte valute, fluctuațiile sălbatice ale prețurilor ar putea afecta mulți investitori. Deși Bitcoin este un concept foarte interesant, ar fi o prostie în acest moment să investești bani în moneda pe care nu-ți poți permite să o pierzi.

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

Oamenii și companiile care doresc să exploateze Bitcoins ar trebui să fie, de asemenea, obosiți de riscurile potențiale. Inițial, mineritul era foarte ieftin și oricine avea un computer putea crea Bitcoins. Cu timpul, însă, dificultatea rezolvării ecuațiilor a crescut, necesitând echipamente mai puternice și cantități mai mari de energie electrică. Acum, echipamentele miniere pot costa peste 20.000 de dolari, iar facturile de energie electrică pentru utilizarea echipamentului se pot adăuga foarte repede.

Dacă Bitcoin se prăbușește, toate echipamentele vor deveni în mare măsură inutile și minerii vor trebui totuși să-și plătească facturile la electricitate. Orice potențial miner care dorește să intre pe piață ar trebui să cântărească foarte atent costurile și riscurile. Dacă investitorii caută să se implice în minerit, cea mai bună metodă ar putea fi distribuirea riscului într-un grup de investitori. În acest fel, în cazul în care piața se îndreaptă spre sud, pierderile pentru investitorii individuali vor rămâne limitate.

Vechea zicală spune că nu ar trebui să vă puneți toate ouăle într-un coș. Același lucru este valabil și pentru Bitcoin. Investirea unei sume mici de bani pe care vă puteți permite să o pierdeți vă poate genera în cele din urmă profituri substanțiale. Pe de altă parte, dacă investiți mulți bani, ați putea pierde economiile vieții pe termen lung. De asemenea, ar trebui să fiți conștienți de faptul că, în cele din urmă, un guvern sau o organizație se poate simți amenințat de Bitcoin și poate decide să îl dea jos. Dacă Trezoreria SUA, de exemplu, a decis să investească sume mari în Bitcoin pentru a crește prețurile înainte de a se retrage brusc și de a inunda piața prin vânzarea monedelor, ar putea reduce întreaga monedă. Deși aceasta poate părea o teorie a conspirației speculative, rămâne un risc real din lume.

Pe scurt, investește cu prudență!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map