Pregled denarnice Electrum

Pregled denarnice Electrum

Morda je eden najstarejših igralcev na trgu denarnic Bitcoin Electrum. V tem pregledu bom obravnaval prednosti in slabosti denarnice ter z njo delil tudi svoje osebne izkušnje.

Povzetek pregleda Electrum

Electrum je namizna denarnica Bitcoin, ki je bogata s funkcijami, vendar uporabniku ne zelo prijazna. Če šele začenjate z Bitcoinom, priporočam, da se izognete Electrumu, če pa že poznate osnovne pogoje, je to odlična izbira.

To je na kratko Electrum. Za podrobnejši pregled nadaljujte z branjem, tukaj bom zajel:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
  • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
  • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
  • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
  • Very high liquidity
  • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
  • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
  • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

1. Pregled Electrum

Ustvaril ga je novembra 2011 Thomas Voegtlin, Electrum je od takrat spremenil različni razvijalci (koda je odprtokodna). Electrum je odjemalčeva denarnica, kar pomeni, da jo morate za uporabo prenesti in namestiti v računalnik.

Odjemalec je na voljo samo za namizje, kar je pomembna slabost za uporabnike, ki želijo svoj mobilni telefon uporabljati kot svojo denarnico.

Electrum se ponaša s tem, da je hiter, varen in zaseben. Denarnica je preprosta denarnica, kar pomeni, da ne prenaša verige blokov, zato pri namestitvi ni zamud in je vedno posodobljena.

Vaši zasebni ključi so šifrirani in nikoli ne zapustijo računalnika. Denarnico lahko obnovite iz skrivnega stavka (znanega tudi kot semenski stavek). Zasebne ključe lahko obdržite tudi brez povezave in vzpostavite povezavo z denarnico samo za uro.

Prav tako se vaš zasebni ključ ne deli s strežnikom, ki Electrum povezuje z Bitcoin omrežjem. Strežnik ne shranjuje uporabniških računov. Niste vezani na določen strežnik in strežnik vas ne mora poznati.

Nazadnje je Electrum razvit za podporo denarnicam strojne opreme, kot sta TREZOR ali Ledger. To pomeni, da bo vaš zasebni ključ varno shranjen brez povezave v denarnici strojne opreme, medtem ko lahko z vmesnikom Electrum pošiljate kovance, kadar koli to želite..


2. Moja osebna Electrum izkušnja

Številni menijo, da je Electrum najboljša Bitcoin namizna denarnica, roke dol. Electrum sem želel pogledati z vidika novincev, saj se mi je vedno zdelo, da je denarnica preveč zapletena.

Postopek namestitve

Čeprav je postopek namestitve za izkušene Bitcoinerje precej preprost in enostaven, nisem prepričan, kako intuitiven bi bil za nekoga, ki šele naredi prve korake v svetu kriptovalut.

V bistvu je ves čas najprimernejša nastavitev za začetnike samo klikanje »Naprej«. Vendar pa ni nobenega opisa ali povzetka, ki bi razložil, za kaj gre v različnih korakih, kot je prikazano spodaj:

Tip semena Electrum

Vsaj podrobnejša besedna zveza, ki je najpomembnejša, je razložena nekoliko podrobneje:

Semena za ustvarjanje denarnice Electrum

Opomba – morali bi nikoli razkrijte svojo semensko besedno zvezo na spletu Zrno, ki ga vidite zgoraj, je samo za pouk in ga ne uporabljam za shranjevanje sredstev.

Celoten postopek namestitve je sestavljen iz 7 korakov, ki vključujejo:

Kot lahko vidite, je to verjetno nekoliko več, kot bo povprečni netehnični novinec zmogel. Oglejte si Exodus, da vidite, kako se izvaja vstop v newbie.

Uporabniški vmesnik

Uporabniški vmesnik namiznega odjemalca denarnice je precej neposreden. Trije zavihki na vrhu okna omogočajo izbiro med »pošlji«, »prejeli« in zgodovino transakcij.

Zgodovina denarnice Electrum

Na dnu okna imate možnost ogleda sistemskih nastavitev, pregleda semena ali spremenite geslo.

Na splošno je zasnova precej preprosta, a ne prav vabljiva. Zdi se, da se Electrum osredotoča na funkcionalnost in ne na uporabniško izkušnjo. Če nekdo, ki je nov v Bitcoinu, naloži to denarnico, verjetno ne bo vedel, kaj naj naredi z vsemi možnostmi, ki jih denarnica ponuja.

Funkcija bogata

Zmogljivost Electruma je, da je bogat z lastnostmi, predvsem ko gre za prilagajanje vaših Bitcoin transakcij.

Denarnica omogoča nastavitev provizij za transakcije po meri. Electrum podpira tudi funkcijo Zamenjaj s provizijo (RBF), ki vam omogoča, da svojo transakcijo znova pošljete z višjo provizijo, če ta ne bo potrjena.

Za referenco lahko označite različne naslove, da boste vedeli, od kod prihajajo plačila. Obstaja tudi enostaven način za izvoz celotne zgodovine denarnice, naslovov in nalepk.

Poleg tega denarnica omogoča podpisovanje sporočil z zasebnim ključem in tudi »plačilo številnim«, kar je postopek pošiljanja ene transakcije več prejemnikom..

3. Podprti kovanci

Electrum podpira samo Bitcoin (BTC). Vendar pa obstajajo kloni, ustvarjeni za Bitcoin Cash, Bitcoin Gold in druge kovance.


4. Podpora strankam in ocene

Electrum ima zelo obsežna dokumentacija na spletu, pa tudi aktivno BitcoinTalk kategorija kjer lahko dobite odgovore na svoja vprašanja.

Čeprav spletnih pregledov denarnice ni veliko, Bitcoin skupnosti na splošno hvali Electrum kot ena izmed najboljših možnih odločitev za majhne količine Bitcoinov.

5. Pogosta vprašanja

Kako varen je Electrum?

Electrum je zaščiten z geslom in lahko šifrira tudi zasebni ključ na trdem disku. Če geslo izgubite ali je računalnik uničen, lahko sredstva vedno izterjate s semensko besedno zvezo (ob predpostavki, da ste jo zapisali med nastavitvijo denarnice).

Ali Electrum podpira Bitcoin Cash?

Ne, Electrum podpira samo BTC. Vendar obstaja Electron Cash ki je klon Electrum za Bitcoin Cash.


6. Zaključek

Electrum je odlična, hitra, varna in stabilna denarnica, vendar ni primerna za začetnike. Denarnica uživa ogromno podporo skupnosti Bitcoin in je izjemno bogata s funkcijami.

Če šele začenjate z Bitcoinom, ne bi predlagal te denarnice, če pa se poznate osnovnih pogojev, je Electrum toplo priporočljiv (hej, tudi sam ga uporabljam).

Ste že imeli izkušnje z Electrumom? O tem bi rad slišal v spodnjem oddelku za komentarje.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map