Priročnik za začetnike o bitcoin arbitraži

Priročnik za začetnike o bitcoin arbitraži

Dejstvo, da vsaka izmenjava Bitcoinov kaže svojo ceno za Bitcoin, je povzročilo arbitražne pojave. V tem prispevku bom natančno razložil, kaj je arbitraža in kako se izvaja.

Povzetek Bitcoin arbitraže

Bitcoin arbitraža je postopek nakupa bitcoinov na eni borzi in prodaje na drugi, kjer je cena višja. Različne borze imajo različne cene za Bitcoin, nekateri pa to uspejo izkoristiti za ustvarjanje dobička iz nič.

To je na kratko Bitcoin arbitraža. Če želite podrobnejšo razlago Bitcoin arbitraže in kako se izvaja, nadaljujte z branjem. Tukaj bom zajel:

#Crypto ExchangeBenefits

1

Binance
Best exchange


VISIT SITE
 • ? The worlds biggest bitcoin exchange and altcoin crypto exchange in the world by volume.
 • Binance provides a crypto wallet for its traders, where they can store their electronic funds.

2

Coinbase
Ideal for newbies


Visit SITE
 • Coinbase is the largest U.S.-based cryptocurrency exchange, trading more than 30 cryptocurrencies.
 • Very high liquidity
 • Extremely simple user interface

3

eToro
Crypto + Trading

VISIT SITE
 • Multi-Asset Platform. Stocks, crypto, indices
 • eToro is the world’s leading social trading platform, with thousands of options for traders and investors.

1. Kako se določa cena Bitcoina

Preden se lahko pogovorimo o arbitraži (tj. Nakupu po nizki ceni in prodaji po visoki ceni), moramo razumeti, kaj v resnici pomeni “cena Bitcoin-a”.

Na kateri koli borzi se cena Bitcoina določi glede na zadnji sklenjeni posel na tej borzi. Ker imajo različne borze različne količine kupcev in prodajalcev z različnimi preferencami, je povsem naravno, da cene ne bodo 100-odstotno povezane.

Borze lahko vidite kot zaprte trge, ki niso neposredno povezani. Poleg tega imajo nekatere borze na njih zelo nizko trgovalno aktivnost, zaradi česar je cena Bitcoinov na njih veliko bolj spremenljiva.

Prezaseden, da bi lahko trgoval sam? Odkrijte trgovanje s kopijami na eToro

Posledično nekateri ljudje na eni borzi poskušajo Bitcoin kupiti “poceni”, nato pa jih prodajo po višji ceni na drugi borzi. Tukaj je odličen video Andreasa Antonopoulosa o tem, zakaj obstajajo možnosti arbitraže:


2. Poenostavljeni primer arbitraže bitcoinov

Vzemimo preprost primer arbitraže, da ponazorimo, kako se arbitraža izvaja. V času pisanja je cena Bitcoina na Bitstampu 11.561 USD, medtem ko je cena Bitcoina na CEX.io 11.645 USD.

Razlika med cenami je 84 USD in to je povsem spodobna priložnost za arbitražo. Recimo, na Bitstamp kupite po 100 bitcoinov po 11.561 USD, nato pa jih prodate na CEX.io po 11.645 USD..

V popolnem svetu bi za Bitcoin zaslužili 87 USD.

Pojdimo k matematiki:

Število Bitcoinov, kupljenih v Bitstamp – 100

Cena vsakega bitcoina – 11.561 USD

Skupni stroški – 11.561 USD * 100 – 1.156.100 USD

Število prodanih bitcoinov na CEX.io – 100

Cena vsakega bitcoina – 11.645 USD

Skupni prihodki – 11.645 USD * 100 = 1.164.500 USD

Skupni dobiček – 1.164.500 $ – 1.156.100 $ = 8.400 USD

Zanimivo iz zgornjega primera je, da potrebujemo sorazmerno veliko kapitala, da lahko z arbitražo dosežemo znaten dobiček. V resničnem življenju pa so stvari celo bolj zapletene kot zgoraj poenostavljeni primer.

3. Ovire za Bitcoin arbitražo

Pri poskusu arbitraže boste verjetno naleteli na več zastojev:


4. Podroben kalkulator Bitcoin arbitraže

Zdaj, ko veste, s čim se boste soočili v resnični arbitražni trgovini Bitcoin, si vzemimo primer, ki vključuje vse različne različice in pristojbine. Ustrezne pristojbine vključujejo:

 • Pristojbine za polog Fiat
 • Fiatove odstopnine
 • Provizije za polog Bitcoin
 • Provizije za dvig Bitcoinov
 • Provizije za transakcije (tj. Provizije za trgovanje)

Svobodno sem si ustvaril nekakšen kalkulator Bitcoin arbitraže z Googlovo preglednico, da vam pokažem, kako težko je dejansko ustvariti dobiček.

Oglejte si spodaj:

Če želite klonirati ta kalkulator zase, naredite kopijo s pomočjo te povezave. Kot lahko vidite, moj dobiček iz “resničnega sveta” znaša približno 10 tisoč dolarjev izgube, medtem ko bom potreboval več kot 1,1 milijona dolarjev kapitala. Vse to kaže na to, da je ustvarjanje dobička z Bitcoin arbitražo precej težka naloga.

V zgornjem primeru je glavna stvar, ki mi razjeda dobiček, odstopnina od CEX. Ko se spoprimete s tako velikimi zneski, lahko z uporabo OTC (Over The Counter) storitev znižate provizije za trgovanje in dvig..

Upoštevajte, da večja kot je razlika (razlika v ceni med naročili za nakup in prodajo), bolj donosna je arbitraža. Vendar še vedno ne pomeni veliko, razen če tvegate velike količine denarja.

Upoštevati je treba tudi to, da lahko traja do 7 dni, da se fiat vloge pojavijo na borzi, saj je počasen tradicionalni bančni sistem.

V tem času se lahko širjenje drastično spremeni in odpravi vsako možnost za arbitražo. Torej, najboljša taktika bi bila obdržati nekaj fiat valute na borzi in izbrati pravi čas za izvršitev arbitraže.

Nazadnje, kadar koli obdržite denar na borzi, tvegate svoj denar, saj so v današnjem času žal še vedno pogoste menjave in izpadi poslov..

Kot sem dokazal, boste morali imeti na borzi veliko denarja, da boste lahko donosni, zato nisem prepričan, da je vredno tvegati.

5. Pogosta vprašanja

Ali je arbitraža nezakonita?

Arbitraža je popolnoma zakonita, saj je edino, kar se počne, izkoriščanje cenovnih vrzeli med borzami. Oseba, ki vodi arbitražo, samo kupuje in prodaja, kot bi to počel vsak drug trgovec.

6. Zaključek – če poskusite arbitražo?

Dejanje arbitriranja Bitcoina ni tako preprosto, kot se morda zdi na prvi pogled. Na splošno je Bitcoin arbitraža morda priložnost za nekaj pasivnega dohodka, vendar hkrati vključuje velika tveganja.

Arbitraža je pravzaprav pozitiven proces, za razliko od špekulacij, trgovanja s maržami in drugih dejavnosti, ki jih je mogoče obravnavati kot tržno manipulacijo – in so v nekaterih primerih lahko celo resnično škodljive za trg kot celoto.

Bitcoin bi moral imeti na vseh borzah enako ceno. Arbitraža preprosto pomaga združiti izmenjave na isti strani. Ko bo Bitcoinov trg naraščal, se bo vrzel med borzami zmanjšala, saj bo vedno več ljudi izvajalo arbitražo.

Kar zadeva “kako”, imajo danes skoraj vse borze API, ki lahko postane uporabno orodje za arbitražo.

Z uporabo teh API-jev lahko ustvarite arbitražnega bota po meri, tako da vam ni treba ves dan sedeti pred računalnikom. Kljub temu pa je tudi poskus ročnega arbitriranja lahko zelo koristen, če pozorno spremljate in se prepričate, da hkrati trgujete..

Če ste imeli kakršne koli izkušnje z Bitcoin arbitražo, bi rad o tem slišal v spodnjem oddelku za komentarje.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map